Saldırgan CHP’liler hakim karşısına çıktı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Saldırgan CHP’liler hakim karşısına çıktı!


 

Aralarında üst düzey yöneticiler ve Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının da olduğu bir grup CHP’linin yaklaşık 2 yıl önce gazetemize gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin davada saldırganlar 2 yılın ardından ilk kez hakim karşısına çıktı.

HEDİYE EROĞLU

 

Özgürlük ve demokrasinin son kalesi olduğunu savunan CHP’nin tarihine kara bir leke olarak geçen bir grup partili gencin gazetemize saldırısının üzerinden geçen 2 yıla yakın bir süreye rağmen adalet arayışı devam ediyor.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz ile İl Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer’in önderlik ettiği yaklaşık 50-60 kişilik bir grup CHP’li genç, 15 Şubat günü gazete binasının önüne gelerek saldırıda bulundu. Gazetemize yumurta ve kimyasal içeriğe sahip olması nedeniyle suç unsuru olarak kabul edilen boya ile saldıran grup, “Satılık kalemler, herkes aklını başını alsın 300 değil, gerekirse 3 bin kişi geliriz” sloganı atarak tehditler savuran grup daha sonra sokak aralarından olay yerini terk etti.

Türkiye gündemine oturan saldırıya tepki yağarken CHP sessiz kalmayı tercih etti. CHP sorumlulardan hesap sormayarak üstünü örtmeye çalışırken olayın baş faili olan İzzet Kırılmaz’ı üst kurul delegesi yaparak adeta ödüllendirdi.

Gazetemizin şikayetçi olması üzerine olayla ilgili başlatılan adli soruşturma ise adalet arayışına dönüştü.

Mersin Cumhuriyet Savcılığınca başlatılan hukuksal süreç kapsamında 15 Şubat’ta gerçekleşen organize saldırıya karışanların kimlik tespitleri ancak Haziran ayında tamamlanabildi ve Mersin 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Olayla ilgili 24 şüpheli hakkında savcılık mala zarar verme suçundan 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istenen davanın ilk duruşmasının görüleceği 15 Haziran’da ilginç bir olay yaşandı. Davaya bakan hakimin, duruşmanın yapılacağı gün rahatsızlanması ile görülmeden 7 Aralık 2023 tarihine ertelendi.

 

ADALETE İNANIYORUZ

Davanın dün görülen ikinci duruşmasında ise sanıklar ilk kez hakim karşısına çıktı. Suçlamaları kabul etmeyen sanıklar akıl almaz iddialarda bulunarak, boya saldırısını kendilerinin yapmadığını ileri sürdü. Mahkeme heyeti davaya katılmayan sanıklar için yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti. Mahkeme heyeti eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı 4 Haziran 2024 günü saat 10.15’e erteledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA