2 YILDIR ADALET BEKLİYORUZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

2 YILDIR ADALET BEKLİYORUZ!


 

Aralarında üst düzey yöneticilerin ve Büyükşehir Belediyesi çalışanın da olduğu bir grup CHP’linin yaklaşık 2 yıl önce gazetemize gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin adalet arayışı sürüyor! Olayın üzerinden iki yıla yakın süre geçmesine rağmen hala tek bir duruşmanın dahi görülmediği mahkemede sanıklar bugün iki duruşmada hakim karşısına çıkacak!

HEDİYE EROĞLU

 

Özgürlük ve demokrasinin son kalesi olduğunu savunan CHP’nin tarihine kara bir leke olarak geçen bir grup partili gencin gazetemize saldırısının üzerinden geçen 2 yıla yakın bir süreye rağmen adalet arayışı devam ediyor.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz ile İl Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer’in önderlik ettiği yaklaşık 50-60 kişilik bir grup CHP’li genç, 15 Şubat günü gazete binasının önüne gelerek saldırıda bulundu. Gazetemize yumurta ve kimyasal içeriğe sahip olması nedeniyle suç unsuru olarak kabul edilen boya ile saldıran grup, “Satılık kalemler, herkes aklını başını alsın 300 değil, gerekirse 3 bin kişi geliriz” sloganı atarak tehditler savuran grup daha sonra sokak aralarından olay yerini terk etti.

 

CHP SÖZÜNÜ TUTMADI, OLAYIN ÜSTÜNÜ ÖRTTÜ

Türkiye gündemine oturan saldırıya tepki yağarken CHP sessiz kalmayı tercih etti. Sorumlulardan hesap sorması beklenen CHP ilk etapta olaya ilişkin disiplin sürecinin başlatacağını açıklasa da daha sonra bu sözünü yerine getirmedi. CHP’nin o dönemki genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, gazete yetkilileri ile bir araya gelip dinleyerek gereğini yapacağını söylemesine rağmen bu sözde havada kaldı.

Olayın üstünü örtmeye çalışan CHP, daha da ileri giderek olayın baş faili olan İzzet Kırılmaz’ı üst kurul delegesi yaparak adeta ödüllendirdi.

 

2 YILA YAKIN SÜREDİR TEK BİR DURUŞMA BİLE YAPILAMADI!

Gazetemizin şikayetçi olması üzerine olayla ilgili başlatılan adli soruşturma ise adalet arayışına dönüştü.

Mersin Cumhuriyet Savcılığınca başlatılan hukuksal süreç kapsamında 15 Şubat’ta gerçekleşen organize saldırıya karışanların kimlik tespitleri ancak Haziran ayında tamamlanabildi ve Mersin 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Olayla ilgili 24 şüpheli hakkında savcılık mala zarar verme suçundan 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istenen davanın ilk duruşmasının görüleceği 15 Haziran’da ilginç bir olay yaşandı. Davaya bakan hakimin, duruşmanın yapılacağı gün rahatsızlanması ile görülmeden 7 Aralık 2023 tarihine ertelendi.

 

ADALETE İNANIYORUZ

Haberci Gazetesi olarak, Mersin 11. Asliye Ceza Mahkemesinde bugün saat 13:30’da görülecek davanın ikinci duruşmasında hazır olarak adalet arayışımızı sürdüreceğiz.

Tarafsız ve ilkeli gazetecilik anlayışı ile 37 yıldır korkusuzca kamu hizmeti görevini en iyi şekilde yapmanın haklı gururunu yaşayan Haberci Gazetesi ailesi olarak hukukun üstünlüğüne inancımız ile söz konusu davada adaletin sağlanacağına inancımız tamdır.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA