Müteahhide destek TOKİ’ye köstek! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Müteahhide destek TOKİ’ye köstek!


 

Güler Group tarafından Çevlik’te yapılan Nextto Mersin projesinde temel atma törenine katılarak destek veren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın, ilçesindeki TOKİ projesine karşı ‘çevre’ duyarlılığı iddiasıyla karşı çıkması tepkiye neden oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

Kentin rantı en yüksek bölgesi olarak öne çıkan ve müteahhitlerin yapılaşma için en çok tercih ettiği bölgelerden olan Mersin’in Mezitli ilçesinde her gün yeni bir yapı projesinin temeli atılırken CHP’li Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın duruşu eleştiri konusu oldu. Müteahhitlerin projelerinde boy gösteren Tarhan’ın TOKİ projesine karşı direniş mücadelesine öncülük etmesi tepki çekti.

 

LÜKS VİLLALAR İNŞA EDİLECEK PROJEYE DESTEK

Son olarak Mersin’in tanınmış iş insanlarından Mustafa Güler’in sahibi olduğu Güler Group tarafından Mezitli Çevlik’te yapılan Nextto Mersin projesinde temeller geçtiğimiz günlerde atıldı.

Güler Group tarafından 28 bin metrekare alan üzerine 42 dubleks villa halinde inşa edilecek Nextto Mersin projesinde temeller atıldı. Mersin Mezitli’ye bağlı Çevlik Mahallesi’nde yükselecek projenin temel atma töreninde konuşan Güler Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güler, yapı güvenliğini öncelediklerinin altını çizdi. Yeni bir yaşam alanının yükseleceği alanda zemin etüdü için 25’e yakın sondaj çalışması gerçekleştirildiğini söyleyen Güler, “Depreme dayanıklılık için zemin statik kontrolünü titizlikle gerçekleştirdik. Sadece yetişkinlerin değil, aynı zamanda çocukların da sağlıklı ve mutlu olması için bir yer tasarladık. 42 dubleks villadan oluşan proje, bir yaşam tarzını simgeliyor” dedi. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise bölgedeki kırsal mahallelerin güzel bir coğrafyaya sahip olduğuna işaret etti. Tarhan, “Mezitli son yıllarda büyük ve güçlü müteahhitlerin gelmesi ile beklenenden daha fazla gelişti” ifadesini kullandı.

TOKİ PROJESİNE RUHSAT VERMEYECEĞİNİ AÇIKLADI

Ancak Tarhan’ın bu açılışa katılarak destek vermesinin ardından özellikle sosyal medyada eleştiri oklarının hedefi olmasına neden oldu.

Mezitli’de doğaya zarar verildiği iddiasıyla tepkisine neden olan Bozön Mahallesinde TOKİ tarafından yürütülen toplu konut projesinin durdurulması için sık sık konuyu gündeme getiren Tarhan, konuyla ilgili imar planı ve mülkiyet sorunu çözümlenmeden inşaat başlanmasını eleştirmiş, yasal işlemler yerine getirilmeden inşaat ruhsatı verilmeyeceğini ifade ederek, TMMOB ‘ne bağlı odalar ve STK’ları yasal haklarını kullanmaya çağırmıştı.

 

TARHAN GÖREVE ÇAĞIRDI, TMMOB’DEN KAÇAK İNŞAAT TEPKİSİ GELDİ
Neşet Tarhan’ın açıklamaları sonrası ise geçtiğimiz günlerde Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Mersin İl koordinasyon Kurulunca, TOKİ’nin Mezitli Bozön’da ki toplu konut projesinin imar planları olmayan bir bölgede, mimari ve temel mühendislik projelerinin onayı alınmadan kaçak olarak sürdüğünü savunup, bunun kabul edilemeyeceğini açıkladı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA