Tarsus anjiyo ünitesi istiyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus anjiyo ünitesi istiyor!


 

Mersin’in Tarsus ilçesinde geçen yıl açılan Devlet Hastanesinde anjiyo ünitesi olmamasına tepkiler devam ediyor. Son olarak Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, belediye meclisindeki iktidar mensuplarına bu eksiğin giderilmesi için çağrı yaptı.

HEDİYE EROĞLU

 

Yapımına 2018 yılında başlanan ve ancak 2022’de hizmete açılabilen Tarsuslu vatandaşların uzun süredir beklediği 600 yataklı Tarsus Devlet Hastanesinin eksikleri eleştiri konusu olmaya devam ediyor. İlçedeki en belli başlıca sağlık sorunlarının başında kalp hastalıkları gelmesine rağmen hastanede anjiyo ünitesinin olmamasına yönelik eleştiriler öne çıkıyor.

 

“HASTANEDE CERRAH VAR, DOKTOR VAR AMA ANJİYO ÜNİTESİ YOK”

Son olarak Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, belediye meclisinin aralık ayı toplantısında iktidar mensubu meclis üyelerine bu eksiğin giderilmesi için çağrı yaptı. Bozdoğan, iktidar mensuplarının katıldığı tüm yayınları yakından takip edip izlediğini söyleyerek, “AK Partili arkadaşların alması gerektiği tek bir şey ellerinize sağlık çok güzel, muhteşem bir hastane yapılmış. Bu kentin nüfusu 500 bine yaklaşıyor. En çok görülen rahatsızlık kalp hastalığı. Bir kalp krizi 7 dakikada müdahale edilmelidir. Böyle büyük bir hastanede cerrah var, doktor var ama anjiyo ünitesi yok.

 

“HAVALİMANININ AÇILIŞI İÇİN 50 – 60 DEFA TARİH VERİLDİ”

Havalimanının açılışı için 50 – 60 defa tarih verilmiş bunları araştırmıyorum. Ben bu memleketin çocuğuyum. Hangimizin kalp damarının ne zaman tıkanacağı belli olmaz. Böyle bir durumda özel hastaneye gitmek zorunda kalıyor vatandaş, kim kazanıyor, özel hastane.  

Bu olayın çözülmesi gerekiyor. Bu belediyenin neler yaptığını, bu kente neler kazandırdığını biz biliyoruz ama eksik, yanlış yok mudur elbette vardır.  Ama bizde ahlak, doğruluk, dürüstlük ilkesi var. Tüm müdürlerime söylüyorum; hata yapmayın, bana da yaptırmayın. Bu hastaneye bir an önce anjiyo ünitesini bir an önce getirmeliyiz. Sağlık bu yüzden önemli. Ben her gün doktorluk yapıyorum. Bu benim boynumun borcu. Ama beni son zamanlarda en çok üzen, zoruma giden olay; bu anjiyo ünitesinin Tarsus’a yapılmamış olması” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA