MEÜ’den 30. Yıl sergisi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ’den 30. Yıl sergisi


 

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nin kuruluşunun 30. yılı kapsamında düzenlediği “GSF’nin 30. Yılı Karma Sergisi” düzenlenen tören ile sanatseverlerin ziyaretine açıldı.

Üniversitenin Akdeniz Kültür Merkezi Güzel Sanatlar Galerisi’ndeki sergi açılışına; Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmiye Canacankatan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Nisa Ünaldı Coral, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Özen, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Ayşe Yüce, Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu Müdürü Doç. Can Küçüktepepınar, öğretim elemanlar, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Dekan Prof. Ayşe Yüce, Güzel Sanatlar Fakültesinin 30. yılı kutlamasının ve sergisinin, üniversitenin sahip olduğu profesyonel bir galeri salonunda gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve nice 30 yıllara temennisinde bulundu.

Üniversitenin her geçen gün gelişerek büyüdüğüne dikkat çeken Güzel Sanatlar Fakültesinin kuruluşunda emekleri olan ve aynı zamanda Tıp Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Ali Kaya ise, fakültenin ulusal ve uluslararası sanat eserleriyle çok yol kat ettiğini ve bundan büyük bir gurur duyduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından sergi, sanatseverlerin ziyaretine açıldı ve misafirler sergilenen eserleri gezdiler.

Güzel Sanatlar Fakültemizin aralarında vefat eden, emekli olan ve ayrılan 20 sanatçısının 30 farklı eseriyle katıldığı sergide; manzara, portre, soyut, soyutdışavurum vb. farklı tarzlarda oluşan özgün resimler, tekstil çalışmaları, fotoğraf, seramik, heykel ve grafik tasarım çalışmaları yer alıyor.

Sergi, 20 Aralık Çarşamba gününe kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA