Akdeniz’de fırtına sonrası tekneler açılmaya başladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akdeniz’de fırtına sonrası tekneler açılmaya başladı


 

Akdeniz’de hafta sonundan itibaren etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle mola veren balıkçılar, ekmek teknelerinin bakımlarının yaparak tekrar ’Vira Bismillah’ dedi.

Hüseyin Yıldız

 

Meteoroloji'nin önceden uyarısını yaptığı fırtına, Doğu Akdeniz'de hafta sonundan perşembe sabahına kadar ara ara etkili oldu. Fırtına nedeniyle Mersin genelinde olduğu gibi gibi Erdemli'de de bulunan balıkçı barınağına tüm tekneler yanaştı. 15 Eylül'de açılan sezonun en uzun fırtına arası nedeniyle avlanmaya ara veren balıkçılar, ağ ve tekne bakımını yaptı. Bugün sabaha kadar süren fırtınanın ardından bakımlarını bitiren bazı tekneler tekrar denize açıldı. Diğer teknelerin kaptanları ve tayfalarının da hazırlıklarını bitirmelerinin ardından denize açılacağı belirtildi.

Akdeniz'de çalışan kaptanlardan Coşkun Duman, biraz çalıştıklarını ancak fırtına artınca geri geldiklerini belirterek, ağ bakımı yaptıklarını ve daha sonra tekrar denize açılacaklarını söyledi.

Fırtınanın Doğu Akdeniz'de sert geçtiğini belirten Mersin Su Ürünleri Kooperatifi Bölge Birliği Başkan Yardımcısı Yalçın Sakın, "Fırtınadan sonra hazırlıklar başladı. Gün içerisinde küçük büyük teknelerimiz denize çıkacak. Bu haftaki fırtınalar bizleri bayağı zorladı. Çok şükür barınağımız çok iyi olduğu için içeri dalga almıyor. Fırtınadan sonra 'Vira Bismillah' dedik, inşallah güzel olur" ifadelerini kullandı.

Akdeniz'de sürekli fırtınalar olduğuna da dikkat çeken Sakın, fırtına olduğu zaman balık çeşitleri ve yoğunluğunun biraz daha çoğaldığını kaydetti.

Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı botlar da denizde tedbir amaçlı kontroller yaptı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA