Devlet narenciye alımı yapmalı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Devlet narenciye alımı yapmalı


 

Haber Merkezi

 

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında söz alarak, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya limon başta olmak üzere narenciyedeki krizi ve çözüm yollarını iletti.

TÜİK’in verdiği rakamlara göre narenciyede %75’lik bir rekolte artış oranı olduğunu ifade eden Ekmen, iki yıl önce limon ihracatı yasaklandığı için piyasada çok ciddi pazar kayıpları yaşandığını ve ihracatta uluslararası rekabetin güç hale geldiğini belirtti. Rekolte artışı göz önüne alındığında, tıpkı limonda olduğu gibi narenciyenin tümünde de mahsulün bahçede kalma tehlikesi yaşanabileceğine dikkat çeken Ekmen, narenciye ihracatında ton başına en az 1500 TL Destekleme Fiyat İstikrar Fonu (DFİF) desteği verilmesi gerektiğini vurguladı.

İç piyasada da devletin TMO, Çaykur, Türkşeker, TİGEM gibi kurumlar aracılığıyla çiftçiden satın alım yaptığını ifade eden Ekmen, tıpkı bu kurumlar gibi narenciye için de bir devlet kurumunun yetkilendirilip narenciye alımı yapılması gerektiğini söyledi. Bunun hem mahsulün bahçede kalmasını hem de depolama imkanlarını rahatlatacağını belirten Ekmen, bakanlığın harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA