‘Pamuklu Barajı isale hattı inşaatına hak ettiği bütçeyi ayırın’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Pamuklu Barajı isale hattı inşaatına hak ettiği bütçeyi ayırın’


 

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında Bakan Yumaklı’ya Pamuklu Barajı’nın isale hattının yapılmadığını hatırlattı.

Haber Merkezi

 

Pamuklu Barajı’nın irsale hattının yapılması için 2016 yılında Mersin Büyükşehir Belediyesi ve DSİ tarafından protokol imzalandığını hatırlatan Ekmen, geçen süreye rağmen hala bir metre bile isale hattının yapılmadığını ifade etti. Ekmen’in ifade ettiğine göre, Berdan Barajı tek başına Mersin’in ihtiyacı için yeterli değil. Bu sebeple Pamuklu Barajı’nın yalnızca elektrik üretim amacıyla değil, aynı zamanda Mersin’in içme suyu ihtiyacı için de kullanılması gerekiyor.

 

“3 MİLYONA HİÇBİR MÜTEAHHİT ŞANTİYE BİLE KURMAZ”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya Pamuklu Barajı için 2023 bütçesinde ayrılan paranın sadece 3 milyon lira olduğunu hatırlatan Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, “3 milyon liraya hiçbir müteahhit oraya şantiye bile kurmaz, iş makinelerini bulunduğu yerden hareket dahi ettirmez. Bu yılki bütçe dağılımında Pamuklu Barajı isale hattının inşa edilmesi için son 10 yıla göre ayrılmayan bütçeler açısından da bir pozitif ayrımcılık yapılmasını istirham ediyorum” diyerek, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya Mersinlilerin taleplerini iletti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA