Mersin imar bekliyor onlar ek süre istiyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin imar bekliyor onlar ek süre istiyor!


 

Mersin, çarpık yapılaşmayı önceleyecek ve özellikle de artan konut ihtiyacını giderecek sağlıklı binaları beklerken, gerekli imar düzenlemeleri prosedürlere takılmaya devam ediyor! Son olarak Büyükşehir Meclisinde özellikle merkez ilçelerdeki imar planlarına yönelik yapılan itirazların detaylı incelemeleri için ek süreler istenmesi tepki çekti.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2023 Yılı Ekim ayı Olağan Toplantısı I. Birleşimi, Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Yaklaşan yerel seçimler nedeniyle saha çalışmalarına hız veren Vahap Seçer geçen ay olduğu gibi bu ay da meclise başkanlık etmezken yerine Haşim Tuluk’u bıraktı. Birimlerden gelen 14 ve komisyonlara havale edilen 16 konunun görüşüldüğü mecliste ağırlıklı olarak imar planları öne çıktı.

Gündem dışı konuşmaların ardından mecliste ilk olarak yeni görevlendirmeler ile ilgili madde onaylandı.

Askı ilan süresi içerisinde Akdeniz-Toroslar-Yenişehir-Mezitli İlçeleri 1/5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı Hal Kavşağı Kuzeyi Revizyonu’na gelen itiraz ile ilgili konu da İmar ve Bayındırlık. Çevre ve Sağlık Ulaşım, Kamu ve Özel Sektör Yatırımlarını İzleme Komisyonlarına havale edildi.

Ayrıca Mezitli Belediye Meclisi’nin 08.09.2023 tarihli ve 129 sayılı kararı ile kabul edilen Mezitli Belediyesi 2023 Mali Yılı ek ödeneği ile ilgili konu da Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

 

TOROSLAR’IN İMAR PLANLARI UZAMAYA DEVAM EDİYOR

Meclisin devamında komisyonlara havale edilen gündem maddeleri görüşmelerine geçildi. Bu kapsamda ilk olarak ele alınan; Toroslar 1. Etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı’na gelen itirazlar ile ilgili, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Ulaşım Komisyonu ile Kamu ve Özel Sektör Yatırımları Koordine ve İzleme Komisyonu’na müştereken havale edilen konu, planlara yapılan itirazların ayrıntılı olarak incelenmesi amacıyla ek süre istenmesi talebine oy birliğiyle onay verildi ve mecliste bu kararı onayladı.

Yine Aydıncık İlçesi 1/5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı'na gelen itirazlar ile ilgili, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Ulaşım Komisyonu’na müştereken havale edilen konu için istene ek süre talebi de mecliste kabul edildi.

Aynı zamanda Silifke İlçesi, Taşucu Mahallesi 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı’na ilişkin teklifin tadilen onaylanmasına karar verildi.

 

İTİRAZLAR REDDEDİLDİ

Öte yandan askı ilen süresi içinde Akdeniz-Toroslar-Yenişehir-Mezitli İlçeleri 1/5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı Toroslar 3. Etap Revizyonu’na gelen itirazlar ile ilgili, de 15 adet itirazın incelenmesi neticesinde reddedildi.

Akdeniz-Toroslar-Yenişehir-Mezitli İlçeleri 1/5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı Plan Hükümleri Revizyonu’na askı ilan süresi içerisinde gelen itiraz ile ilgili bir adet itiraz da reddedildi.

Tarsus İlçesi, Yenice Atalar Mahallesi 303 ada 1 parsel numaralı taşınmaza ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği teklifi ise kabul edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA