Şişecam Mersin Soda Fabrikası’na ‘ÇED olumlu’ kararı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Şişecam Mersin Soda Fabrikası’na ‘ÇED olumlu’ kararı


 

Haber Merkezi

 

Şişecam (SISE) Kimyasallar Mersin Soda Fabrikası Kapasite Artışı projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci tamamlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, projeye "ÇED olumlu" kararı verdiğini duyurdu.

Bakanlık, projenin Mersin’in Akdeniz ilçesindeki Kazanlı Mahallesi’nde yer alan Şişecam’ın mevcut üretim tesisinde gerçekleştirileceğini belirtti.

Bakanlık, projeye ilişkin kararın Mersin Valiliği tarafından halka duyurulacağını, projenin Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlara ve yürürlükteki yönetmeliklere uyulması gerektiğini vurguladı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şu şekilde: "Mersin İli Akdeniz, ilçesi Kazanlı Mahallesi, Mersin Caddesi, No: 125-2 sınırları içerisinde, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. tarafından yapılması planlanan Şişecam Kimyasallar Mersin Soda Fabrikası Kapasite Artışı projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Raporu İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenmiş ve değerlendirilmiştir. Proje ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince Komisyon çalışmaları ve halkın görüşleri dikkate alınarak Bakanlığımızca ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu’ Kararı verilmiş olup; MERSİN Valiliği(Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) tarafından kararın halka duyurulması gerekmektedir. Ayrıca, söz konusu projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer’i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması gerekmektedir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA