Beklenen yağmur geldi sıcaklık düştü! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Beklenen yağmur geldi sıcaklık düştü!


 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün iki gün önce Mersin için yaptığı uyarı sonrası yağan yağmurlar ile kentte kırsaldan merkeze boğucu hava sıcaklığında hissedilir ölçüde düşüş yaşandı.

HEDİYE EROĞLU

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü önceki gün yazılı bir açıklama yaparak Doğu Akdeniz'de yerel kuvvetli yağışların etkili olacağını belirterek uyarıda bulundu.

Yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi; "Yapılan son değerlendirmelere göre; 28.08.2023 Pazartesi günü Adana, Hatay, Osmaniye, Mersin'in iç kesimleri, Kahramanmaraş'ın batısı, Kayseri'nin güney ve doğusu, Sivas'ın güneyi ile Niğde'nin doğusunda yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.

SICAKLIK DÜŞTÜ MERSİNLİ RAHAT BİR NEFES ALDI

Kentte bugün öğleden sonra önce yüksek kesimlerde ardından da yer yer merkezde görülen kısa süreli yağışlar sevince neden oldu. Yağmurlar ile kentte kırsaldan merkeze boğucu hava sıcaklığında hissedilir ölçüde düşüş yaşandı. Aşırı sıcaklardan bunalan Mersinliler için rahat bir nefis alma imkanı sağladı.

 

DENİZDE YAĞMURA YAKALANDILAR

Kentte yağmura denize yakalananlar ise ilginç görüntüler oluşturdu. Denize girmeye devam eden yerli ve yabancı turistler bu farklı deneyimin tadını doyasıya çıkardı.

Yağmur yağarken denize girmenin keyfini yaşayanlar düşen hava sıcaklıklarının da keyfinin doyumsuz olduğunu söylediler.  

 

ÜRETİCİNİN YÜZÜ GÜLDÜ

Kırsal bölgelerde ise yağmur üreticinin yüzünü güldürdü. Kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya kalan Mersin’de düşen yağış miktarı endişeye neden olmaya devam ediyor.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA