Gözne’ye atıksu arıtma tesisi geldi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gözne’ye atıksu arıtma tesisi geldi


 

MESKİ Genel Müdürlüğü, Gözne 1. Etap Kanalizasyon çalışmasının ardından, Paket Atıksu Arıtma Tesisi’nin yapımını tamamladı. Bölgenin atıksu problemine çözüm getiren çalışmalar sayesinde, özellikle yaz aylarında zaman zaman yaşanan koku problemlerinin önüne geçildi.

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Gözne 1.Etap Kanalizasyon Hattı ve Paket Atıksu Arıtma Tesisi’nin yapımını tamamladı. Bölgedeki atıksuların toplanabilmesi için kurulan tesis, özellikle yaz aylarında zaman zaman yaşanan koku problemlerini ortadan kaldıracak.

MESKİ; Gözne, Ayvagediği, Çandır, Darısekisi, Bekiralanı, Soğucak, Yeniköy ve Kepirli mahallelerinden ortalama 90 seferle, her gün en az 30 kilometre yol kat ederek atıksuları taşıyor, dolaylı yollarla merkezde bulunan kanalizasyon şebekesine deşarj ediyordu. MESKİ’nin Gözne 1. Etap Kanalizasyon ve Paket Atıksu Arıtma Tesisi’ni devreye almasından sonra, hem yakıt ve zamandan tasarruf edildi, hem de vatandaşa hizmet etme süresi kısaldı.

 

GÖZNE SAKİNLERİ, KANALİZASYON ŞEBEKE BAĞLANTILARI İÇİN MESKİ’YE BAŞVURU YAPABİLİYOR

MESKİ’nin ön arıtma, dengeleme tankı ve 5 adet biyolojik reaktör donanımına sahip Gözne Paket Atıksu Arıtma Tesisi’ne; herhangi bir personele ihtiyaç duyulmadan tamamen otomasyon sistemiyle müdahale edilebilecek. Tesisin devreye alınmasıyla kanalizasyon şebekesi ile toplanan atıksular arıtılarak, alıcı ortama deşarj ediliyor. Vidanjör talepleri yoğun olan bölgede vatandaşların kanalizasyon şebekesine bağlantılarını yaptırmasıyla birlikte, zaman zaman yaşanan koku problemlerine de son verilecek.

 

“YAKIT VE ZAMANDAN TASARRUF EDİLİYOR, VATANDAŞA HİZMET SÜRESİ KISALIYOR”

MESKİ Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Doğu Atıksu Arıtma Tesisleri Şube Müdürü İlkay Apaydın; “Vatandaşa verilen hizmet kalitesinin artırılması için, Gözne 1. Etap Kanalizasyon Hattı ve Paket Atıksu Arıtma Tesisi’nin yapımı tamamlanarak, devreye alındı. Bu bölgede oluşan tüm atıksular, vidanjör yardımıyla merkeze kadar taşınarak kanalizasyon şebekesine deşarj ediliyordu. Atıksu arıtma tesisi devreye alındıktan sonra, Ayvagediği’nden Kepirli Mahallesi’ne kadar olan tüm mahallelerin atıksuları buraya taşınmaktadır. Bu sayede yakıt ve zamandan tasarruf edilerek, vatandaşa hizmet süresi kısaltılmıştır” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA