Sahiller işgal altında | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sahiller işgal altında


 

“Kentte özellikle özel sitelerin dahil büyük bir sahil gaspı var. Biz her türlü gaspa, özelleştirmeye karşıyız” diyen MERÇED Başkanı Sabahat Aslan, plajların halkın olduğunu söyleyerek, işgallere karşı yetkilileri harekete geçmeye çağırdı.

HEDİYE EROĞLU

 

Çeşme'de 6 sivil toplum kuruluşu ve platformun çağrısıyla bir araya gelen İzmirliler, sahillerin ücretli hale getirilmesini protesto etti.

Havlularıyla Azmak Koyu'nda toplanan grup, "Koylar halkındır halkın kalacak" yazılı dövizlerle sık sık "Denizler halkındır, sahiller halkındır" sloganları attı.

 

MEZİTLİ’DE İŞGAL TEPKİ ÇEKİYOR

Yaşanan gelişmeler üzerine Mersin’de de işgal altında olan sahillerin halkın kullanımına kazandırılması çağrısı gündeme geldi.

Özellikle Mersin merkez Mezitli ilçesinde özel işletmelerin sahildeki işgali kentte tepki çekiyor. Mezitli’deki sahillerde faaliyet gösteren işletmeler sahili işgal ederken belediyelerin ilgisiz davranması tepki çekiyor.

“PLAJLAR HALKINDIR”

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Sabahat Aslan, Çeşme’deki sahilin Mersin için de söz konusu olduğunu söyleyerek, özellikle özel işletmeler ve sitelerin neden olduğu işgalin her geçen gün daha da büyüdüğüne dikkat çekti.

 “Plajlar halkın, kamunun malıdır” diyen Aslan, “Kamunun malına rant adına kimse tahakküm koyamaz, yani kimse el koyamaz. Bunun yasal sınırı vardır. Özellikle özel işletmelerin yaptıkları yasal değildir. Tüm plajlar halkındır. Ama Mersin’de neredeyse halka ait bir tane bile plaj kalmadı” dedi.

 

YETKİLİLERE ÇAĞRI

Her geçen gün artan işgale karşı kentte nüfus artışı ile birlikte sorunun giderek büyüdüğünü söyleyen Aslan, yetkilileri göreve çağırdı.

“Bu duruma bir önce ilgililerin el atması lazım” diyen Başkan Sabahat Aslan, “Gerçekten halk rahat bir şekilde plajlara giremiyor bu gasptan dolayı. Özel işletmeler plajları gasp etmiş durumda. Kentte sitelerde dahil büyük bir gasp var.

Anayasa'nın 56'ncı maddesine göre halkın sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı var. Ne yazık ki kanuni hakların birtakım haydutlar tarafından gasp edildiğini görüyoruz. Kanunları uygulaması gereken resmi makamlar ve yerel yönetimlerin bu konuda işletmeleri önlemeli. Biz her türlü gaspa, özelleştirmeye karşıyız” diye konuştu.

 

MERSİN TÜRKİYE’NİN EN UZUN SAHİL ŞERİDİNE SAHİP

321 kilometrelik uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun sahil şeridine sahip Mersin’de 11 mavi bayraklı plaj bulunuyor.

Sahillerde işletmesi Mersin Büyükşehir Belediyesine ait Denizkızı Turizm A.Ş.’de olan 5’i mavi bayraklı olmak üzere toplam 12 halk plajı vatandaşlara hizmet veriyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA