İstiklal Caddesi esnafı isyan ettirdi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İstiklal Caddesi esnafı isyan ettirdi


 

Mersin çarşı esnafı, Büyükşehir Belediyesi tarafından tek yöne düşürülerek bisiklet yolu ile daraltılan İstiklal Caddesi’ndeki düzenlemelere isyan etti. Esnaf uygulamadan geri adım atılmasını istedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de çarşı merkezdeki en önemli noktalardan biri olan İstiklal Caddesi’nde Büyükşehir Belediyesince yapılan düzenleme tepki çekmeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin ilk etabını geçen yıl başlattığı ve yaklaşık 5 ay gecikmeli olarak üstelik tam tamamlanmadan hizmete açtığı caddedeki düzenlemelerin 3’üncü etabı devam ederken, yapılan değişiklikler esnafı isyan ettirdi.

İki yön olan yolun daraltılarak tek yöne ve iki şeride düşürülmesi ve üstüne bir de daha da daraltılarak bisiklet yolu yapılmasına tepki gösteren esnaf, fikirleri alınmadan yapılan düzenlemelerden geri adım atılmasını istedi.

 

“BU YOL BÖYLE OLMADI”

Mersin Çarşı Esnafları Dernek Başkanı Bekir Algüllü, ‘rızık kutsaldır’ eylemlerinin ikincisinde İstiklal Caddesi ile ilgili tepkilerini bir kez daha dile getirerek, seslerine kulak verilmesini istedi.

 Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, kentin en eski ticaret merkezi olarak bilinen Akdeniz ilçesine bağlı İstiklal Caddesi’nde başlatılan asfalt, refüj ve kaldırım yenileme çalışmalarına sözleri olmadığını ancak yolun daraltılmasını kabul etmediklerini söyleyen Algüllü, “Geçtiğimiz aylarda 1. ve 2. etabı tamamlanarak hizmete açılan İstiklal Caddesi’nde, 3. etap çalışmaları tamamlanmak üzere.

 

“BURADA MEYDANA GELEBİLECEK KAZALARDAN, ÖLÜMLERDEN SAYIN VAHAP SEÇER SORUMLUDUR”

Bu yol bu haliyle olmamıştır. Sayın başkan mecliste yolun çok güzel olduğunu söylüyor. Biz yolun asfaltının kalitesinden bahsetmiyoruz. Bu yol işlevsel değildir. Bu yolda her gün kazalar meydana geliyor. Bu kadar geniş bir bisiklet yolu çarşı gibi yoğun bir trafiğin olduğu bir alanda olmuş mudur? Hayır! Burada meydana gelebilecek kazalardan, ölümlerden sayın Vahap Seçer sorumludur.

Bizim Mezitli’den, Pozcu’dan gelen müşterilerimizin de önü kesilmiştir. Sayın Vahap Seçer sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız; kafanıza göre şehri yönetmekten lütfen vazgeçin. Bu yolu tek yol yaparken şurada hangi esnafa sordunuz? Bu yol oldu mu? Bu yoldan memnun muyuz? Hayır” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA