Bankalar Mersin’i riskli görüyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bankalar Mersin’i riskli görüyor!


 

TBB Risk Merkezi’nin verilerine göre Mersin için alarm zilleri çalıyor. Mersin bankalar nezninde bireysel krediden, kredi kartına birçok alandaki risk analizlerinde en riskli 10 il içerisinde yer alıyor!

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi’nin, üyelerinin müşterilerinin, risk merkezi nezdindeki bilgilerinin kendilerine ya da onay vermeleri koşuluyla hazırladığı Risk Analiz Raporlarının Haziran ayı sayısı yayınlandı.

 

ÜLKE BORCA BATTI

Risk Merkezinin Haziran ayı raporuna göre ülke adeta borca battı. Temel ihtiyaçlar kredi kartıyla karşılanıyor. Ücretlerden hızlı artan kart limitleri 50 bin lira ve üzerinde yığıldı. 7,7 milyon kişinin kart limiti 100 bin TL’nin üzerine çıktı. Buna karşın kişi başına düşen borç yüzde 156 arttı.


MERSİN İLK 10’DA

Buna göre Haziran 2022’den Haziran 2023’e ortalama bireysel kredi borcu (riski) 33 bin 72 liradan 56 bin 932 lira, ortalama bireysel kredi kartı borcu 8 bin 781 liradan 22 bin 534 liraya yükseldi.

TTB Risk Merkezi’nin verilerine göre Mersin için de alarm zilleri çalıyor. Buna göre, Mersin, bireysel krediler riski en yüksek olan 10 il arasında yüzde 2,0 oranı ile 8’inci sırada yer aldı. Mersin’i Gaziantep ve Konya izledi.

İhtiyaç kredisi riski en yüksek 10 il içerisinde de Mersin yüzde 2,0 ile 8’inci oldu.

Mersin yine konut kredisi riski en yüksek 10 il içerisinde de yüzde 1,8 oranıyla 7’inci sırada yer aldı.

Taşıt kredisi riski en yüksek ilk 10 il arasında yer alan Mersin, yüzde 1,9 ile 8’inci oldu.

MERSİNLİ’NİN KREDİ KARTI BORCU 20 BİN TL

Ayrıca Mersin, Haziran ayında kişi başı ortalama bireysel kredi kartı riski en yüksek 10 il arasında da yer aldı. Kişi başı ortalama 20 bin TL’lik borç ile yüzde 2,0 risk oranıyla Mersin bireysel kredi kartı riski en yüksek iller arasında 10’uncu oldu.

Ekonomik sıkıntılar ile birlikte artan kredi kartı borçlanmaları, vatandaşların içinde bulunduğu ekonomik çıkmazı da gözler önüne serdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA