Soruşturma ne oldu? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Soruşturma ne oldu?


 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) yönetimi, FETÖ ile bağlantılı isimlere dağıttığı iddia edilen kadroların araştırılması ile ilgili soruşturma açılmadığını açıkladı! Bugüne kadar soruşturmayı inkar etmeyen MEÜ yönetiminin son gelişmeler üzerine ‘soruşturma yok’ açıklaması kafa karıştırdı!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Üniversitesi’nin şimdiki rektörü, personelden sorumlu eski rektör yardımcısı Erol Yaşar ile dönemin rektörü Ahmet Çamsarı’nın FETÖ ile bağlantılı şaibeli isimlere dağıttığı doçentlik kadrolarının araştırılması için MİT’e çağrı yapıldı.

Gelişmeler üzerine 2022’den buyana devam eden FETÖ incelemesi sürürken bu süreçte ısrarla sessiz kalmayı seçen üniversite yönetimi sessizliğini bozdu.

 

MEÜ İLK DEFA SESSİZLİĞİNİ BOZDU

İlk defa sessizliğini bozarak açıklama yapan MEÜ yönetimi yayınladığı metinde, Açıklamada, “02/08/2023 tarihinde Ersin Ramoğlu tarafından Sabah Gazetesi (Güney) köşesinde “Fetö üniversiteye girdi” başlığı ile “FETÖ'cü Ramazan Hıdıroğlu'nun kızı Duygu, Mersin Üniversitesi'nde öğretim üyesi olmuş... Nasıl oldu bu? FETÖ'den ceza almış Tarsuslu iş insanı Ramazan Hıdıroğlu'nun kızı Duygu nasıl öğretim üyesi olabildi? Babasının, kızının öğretim üyesi olabilmesi için üniversiteye yüklü miktarda bağış yaptığı iddiaları doğru mu?” şeklinde bir köşe yazısı yazılmıştır.

Bunun akabinde 09/08/2023 tarihinde yine Ersin RAMOĞLU tarafından “FETÖ’nün tavşan adayları” başlığı ile “Paralel çete, Uluslararası İngilizce Dil Yeterlilik Sınavı sorularını çalmış. Çalıntı sorularla 1565 kişi denklik almış. Denklik alanların 360'ı tıp fakültelerine araştırma görevlisi yapılmış. FETÖ dikkat çekmeden üniversitelere sinsi sinsi yerleşiyor! ÖSYM sorular çalındığı için IELTS sınavını yasakladı, buna rağmen sınavı geçerli sayan üniversiteler var! Mersin Üniversitesi bu sınavı geçerli saymış ve şaibeli adaylara doçentlik kadrosu vermiş! Örgüt mensubu Ramazan Hıdıroğlu'nun kızı Duygu, böyle doçent oldu. Kadın şimdi dört gözle profesör olmayı bekliyor. 2015'te Mersin Üniversitesi Rektörü Ahmet Çamsarı idi! “Tavşan adayları” Erol Yaşar ile birlikte o doçent yaptı. Profesör olma vakitleri gelince onları bir telaş sardı. Bu kez şaibelileri profesör yapabilmek için çareyi yönetmeliği değiştirmekte buldular, Adaylardan artık yabancı dil belgesi talep edilmiyor!’ şeklinde bir köşe yazısı daha kaleme alınmıştır.

Bu köşe yazılarını alıntılayarak şehrimizde yayın yapan yerel gazetelerde de bu iddiaları haberleştirmişlerdir” ifadelerine yer verdi.

 

MEÜ’DEN “BAĞIŞ YOK” SAVUNMASI

Söz konusu köşe yazılarına ve haberlere ilişkin olarak: adı geçen öğretim üyesi Duygu Hıdıroğlu’nun 2019 yılında üniversitede Doktor Öğretim Üyesi olarak göreve başladığı belirtilerek, “Alım sürecinde mevzuat gereği Mersin Valiliğimiz İl Emniyet Müdürlüğü’nden güvenlik soruşturması ve araştırması yapılmış olup, devletimizin resmi makamlarınca gerekli incelemeler neticesinde alım gerçekleştirilmiştir.  Yine aynı öğretim üyemizle ilgili olarak IELTS yabancı dil sınav sonucuna göre atama yapıldığına ilişkin söylem de tam anlamıyla yalan haberdir. Nitekim öğretim üyemiz ÖSYM tarafından yapılan YÖKDİL ve YDS sınav sonuçları doğrultusunda ilgili kadrolara atanmıştır. Adı geçen öğretim üyemizin babasının üniversitemize bağış yaptığı iddiası da gerçeği yansıtmamakta olup üniversitemize söz konusu şahsın herhangi bir bağışı bulunmamaktadır. Ayrıca bazı haberlerde adı geçen Elvin Kerime (Batmaz) Silahtaroğlu ise üniversitemiz personeli dahi değildir.

 

MEÜ’NÜN IELTS SINAVINDA TOPU YÖK’E ATTI

Bunun dışında söz konusu köşe yazısı ve haberlerde ‘FETÖ’nün müdahaleleri sonucu kirlendiği’ ifade edilen IELTS sınavının denkliğinin kabul edilip edilmeyeceğine ilişkin kararı üniversitemiz değil ÖSYM belirlemektedir. ÖSYM’ce IELTS sınavının denkliğinin kaldırıldığı tarihten sonra üniversitemizde yapılan atamalar için yapılan başvurularda IELTS belgesi geçerli sayılmamış ve bu şekilde bir atama gerçekleştirilmemiştir.

 

 Benzer şekilde, Haberci Gazetesi’nde IELTS sınav sonucuna göre yapılan atamalar nedeniyle üniversitemize soruşturma açıldığı iddiasının da gerçekle uzaktan yakından alakası yoktur. Üniversitemiz yöneticileri ile ilgili yürütülen herhangi bir soruşturma bulunmamaktadır.

 

İDDİALARA ‘SAFSATA’ YANITI

Üniversitemizde atamalarda yabancı dil belgesi aranmadığına ilişkin olarak ise; öncelikle şunun bilinmesi gerekir ki kanunda belirtilen asgari puan alınmadan bir akademisyenin doktora yapması ya da doçentlik unvanı alması mümkün değildir. Bunun dışında üniversitemizde 2021 yılından beri uygulanan Akademik Yükseltme ve Atanma Ölçütleri’nde Doktor Öğretim Üyesi için 60, doçent için 65 yabancı dil puanı şartı aranmaktadır. 2018 ile 2021 yılları arasında uygulanan Akademik Yükseltme ve Atanma Ölçütleri’nde ise doktor öğretim üyesi için 60, doçent için 65 yabancı dil puanı şartı aranmaktaydı.

Yani bir öğretim üyesinin profesör olabilmesi için öncelikle doçent unvanını aldıktan sonra beş yıl geçmesi ve en az üç yıl doçent kadrosunda çalışması gerekmektedir. Buradan da anlaşılacağı üzere 65 dil puanı almamış bir öğretim üyesinin profesör olması üniversitemizde mümkün değildir. Köşe yazısı ve haberler, bu yönüyle de tamamen safsatadan ibarettir.

Köşe yazısının içerisinde üniversitemiz Tıp Fakültesi’ne geçerli olmayan IELTS sınav sonucuna göre araştırma görevlisi alındığı da iddia edilmektedir. Bu iddia bilgisizliğin zirve yaptığının bir göstergesidir. Nitekim tıp fakültelerine araştırma görevlileri, ÖSYM’ce yapılan dil sınavı ve akabinde yine ÖSYM’ce yapılan TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı) sınavı sonucuna göre merkezi olarak yerleştirilir.

 

BAĞIMSIZ KURUL İNCELEMESİ SAVUNMASI

Tüm bu açıklamalara ek olarak öğretim üyesi alımları, rektör ve rektör yardımcısından bağımsız olarak oluşturulan ön değerlendirme jürilerince incelenmekte, incelenme sonrası müracaatı kabul edilenlerin, üniversitemiz öğretim üyeleri dışından öğretim üyelerinin de bulunduğu komisyonlar tarafından atanma teklifi yapılmaktadır” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA