Halk ekmek zamlandı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Halk ekmek zamlandı!


 

Halk zam yağmuru altında inim inim inlerken bir zam haberi de CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Büyükşehir Belediyesi, 2,5 TL’ye satılan 220 gram somun ekmeğin yüzde 100 zam ile 5 TL’den satılması için karar aldı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, 2023 Yılı Ağustos Ayında Olağan Toplantısı I. Birleşimi, Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Toplantıda ekmek büfelerini özelleştirmesi ile büyük tepki çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in Mersin’de hali hazırda 2,5 TL’ye satılan 220 gram somun halk ekmeğin yüzde 100 zam ile 5 TL’den satılması için verdiği teklifte görüşüldü.

Ekmek satış fiyatının belirlenmesi ile ilgili, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen ve muhalefetin de destek verdiği zam teklifi mecliste oy birliğiyle kabul edildi.


İŞTE ZAM TARİFESİ

Teklif kapsamında ayrıca 220 gram kepek ekmek fiyatı 6 TL’ye, 220 gram çavdar ekmeğinin fiyatı 7,5 TL’ye, 220 gram tam buğday ekmeğinin fiyatı 7,5 TL’ye, 50 gram roll ekmeğinin fiyatı 1,5 TL’ye ve 300 gram ramazan pidesinin fiyatı ise 10 TL’ye çıktı.

BAKKALDA 7,5 TL AMA ZAM İSTENİYOR

Haziran ayında fırınların yoğun talibi üzerine bakkal ve marketlerde satılan 210 gram somun ekmeğinin fiyatı 5 TL’den 7,5 TL’ye çıkarıldı. Ancak fırıncılar mazot zammı sonrası bu fiyatın da maliyetleri karşılamada yetersiz kaldığını savunuyor.

Son göçlerle birlikte nüfusu yarım milyondan fazla artan Mersin’de günlük yaklaşık 1 milyon adet civarında ekmek tüketimi gerçekleşiyor.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA