MIP yargıyı yok sayıyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MIP yargıyı yok sayıyor!


 

Mersin’de Atatürk Parkına doğru genişlemek isteyen liman yönetimi MIP’e karşı açılan dava için Danıştay’dan Mersin aleyhine karar çıktı! TMMOB davayı Anayasa Mahkemesine taşıdı. Ancak liman yönetimi hukuki süreç devam ederken, projeye Ekim ayında başlayacağını duyurdu.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Limanı’nı işleten, yüzde 90’ı yabancılara ait Mersin International Port Şirketi’nin (MIP)

Atatürk Parkı’na doğru genişleme projesine karşı kent sakinlerinin mücadelesi devam ediyor.

Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Mersin İl Koordinasyon Kurulu, Haziran ayında yaptığı açıklama ile Mersin Limanı Genişleme Projesi’ne karşı başlattıklarıdava sürecinin devam ettiğini bildirdi.

 

“TÜRLÜ HUKUKA AYKIRI KARARLAR ALINARAK ALEYHİMİZE SONUÇLANDIRILMAYA

ÇALIŞILIYOR”

TMMOB İKK Genel Sekreteri İbrahim Yücesoy, kurul olarak yaklaşık 2 yıldır sürdürdükleri limangenişleme projesine karşı mücadelenin, türlü hukuka aykırı kararlar alınarak kent aleyhinesonuçlandırılmaya çalışıldığını savumdu.

“İlk süreçte yürütmeyi durdurma kararı aldığımız dava karar yazılma aşamasında iken maddi bedel

ödenerek alınan bilirkişi raporları ile maalesef ki aleyhimize sonuçlandırılmıştır” diyen Yücesoy,

“Akabinde kurumumuz, üst mahkeme ve Danıştay sürecine başlamış ancak bu süreçlerde hukuksalanlamda Türkiye rekoru sayılabilecek 8 ay gibi bir sürede seçimlerden önce aleyhimize karşısonuçlandırılmıştır.

 

“PROJE, LİMANIN DEPOLAMA ALANI İHTİYACINI ARTIRMAAMACI DIŞINDA KENTE

KATKI SUNMAYACAK”

Bizler TMMOB Mersin İl koordinasyon kurulu olarak hukuksal arayışımızdan vazgeçmiş değiliz bu

amaçla 27/04/2023 tarih ve 2023/271 dosya numarası ile Anayasa Mahkemesine başvurumuzugerçekleştirmiş bulunmaktayız.

Bizler kentimizin planlı gelişmesini savunan bir kurumuz; söz konusu liman genişleme projesi mevcut

limanın depolama alanı ihtiyacını artırma amacı dışında kente katkı sunacak herhangi bir faydasıbulunmamaktadır” dedi.

 

“EKİM’DE BAŞLAYACAĞIZ”

Anayasa Mahkemesine taşınan hukuksal süreç devam ederken MIP yönetimi hukuki sürece rağmen projeye Ekim ayında başlayacağını duyurdu.

Mart ayında MIP Genel Müdürlüğü görevine atananAjay Kumar Sıngh, gazetecileri ağırladığı toplantıda sürece ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Sınfh, yarım milyar dolarlık bir yatırım olan Mersin limanında yargı süreci tamamlandığı için yıllardır bekleyen rıhtım uzatılma çalışmalarına Ekim ayında başlanacağını söyledi. 

MIP Genel Müdürü Ajay Kumar Sıngh  “Rıhtımların uzatılması ile park içinde depolama alanı olmayacak. Çevrecilerin hassasiyetine katılıyorum. Karadan bir metre dahi yer kullanmayacağız” dedi.

Yeni yatırımlar ile 18 metre derinliğe ulaşacak yeni rıhtımlara 400 metre uzunluğunda gemilerin yanaşabileceğini vurgulayan MIP Genel Müdürü Sıngh, 30 milyon dolara mal olacak ve Eylül ayında açılması planlanan kapıların hayata geçmesiyle Mersin kent içi trafiğinizde büyük oranda rahatlayacağını belirterek “Limana gelen ve giden tırlar kentin içine girmeden direk otobanaulaşacak” dedi.

 

NEDEN KARŞI ÇIKILIYOR?

 

Söz konusu proje; kent merkezinde trafik yükünü artırmanın yanı sıra AtatürkParkı olarak kente hizmet veren açık yeşil kamusal alanda görüntü ve gürültü kirliliği yaratacağı iddiasıyla tepki çekiyor.

TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu ayrıca MIP’in bu hamlesinin kentin çeyrek asırdır beklediği, kentin stratejik ve rekabetçi gelişimi için en önemli faktör olanana konteynır limanının yapımını da uzun yıllar erteleyeceğini savunuyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA