Tiyatro oyununa soruşturma! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tiyatro oyununa soruşturma!


 

Tarsus’ta AKP’li meclis üyesi müzikli güldürü tiyatro oyunu olan ‘Yıldızlar Altında Yaz Eğlencesi’nin, ‘müstehcenlik’ ve ’dini değerlere hakaret’ içerdiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Savcılık harekete geçerken valilik de suç duyurusunda bulunarak idari soruşturma başlattı.

HEDİYE EROĞLU
 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın kültür ve sanatı herkes için ulaşılabilir kılmak için başlattığı Tarsuluları tiyatro ile buluşturma etkinliği gericilerin hedefi oldu.

Birbirinden değerli oyuncuların ve Bizimkiler, Akasya Durağı, İkinci Bahar gibi birçok dizi, film ve tiyatroda oynayan Duayen Oyuncu Cezmi Baskın’ın yer aldığı ‘Yıldızlar Altında Yaz Eğlencesi’ oyunu Tarsus Belediye Meclisi'nin AKP’li üyesi Abdurahman Altınsucu tarafından, 'Müstehcenlik' ve 'dini değerler hakaret'i gerekçe gösterilerek savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Yaklaşık 1 ay boyunca çeşitli merkez ve kırsal mahallelerde ücretsiz sahnelenecek müzikli güldürü tiyatro oyununa yönelik şikayet üzerine savcılık harekete geçti.

Yazılı bir açıklama yapan Mersin Valiliği de suç duyurusunda bulunduğunu ve idari soruşturma başlattığını açıkladı. Valilik açıklamasında, “Mersin’in Tarsus İlçesinde 30.07.2023 Pazar günü Yarbay Semsettin Mahallesi (Pazar Yeri)'nde Tarsus Belediye Başkanlığınca düzenlenen ‘Yıldızlar Altında Yaz Eğlencesi’ isimli tiyatro oyununda ‘Müstehcen’ ve ‘Dini inanç değerlerini aşağılayan’ ifadeler kullanıldığı, gösteri yapıldığı ve bu oyunun çocuklar tarafından da izlendiği tespit edilmiştir.

Valiliğimizce konuya ilişkin kapsamlı inceleme başlatılmış, aynı mahiyette Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulması üzerine Mersin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz de müdahil olmuştur.

 İcra edilen gösterinin suç unsuru teşkil etmesi ve mağdurların çocuk olması sebebiyle 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu ile 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hükümleri gereğince;  Aile yapımız ve milli ve manevi değerlerimizle bağdaşmayan, müstehcenlik içeren bir gösteriyi çocukların izlemesine sebebiyet veren, bahse konu gösteriyi düzenleyen, sergileyen ve ilgisi bulunanların tespit edilerek, Türk Ceza Kanunu’nun 226/1-a,b maddelerine istinaden işlem yapılması talebiyle Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur. Konuyla ilgili olarak ayrıca idari tahkikat başlatılmıştır” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA