Çeşmeli Otobanı durdu mu? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çeşmeli Otobanı durdu mu?


 

İktidarın seçim öncesi hızlandırdığını açıkladığı Mersin’in yıllardır kanayan yarası olan Çeşmeli Otobanının Taşucu’na bağlanması projesinin durduğu iddia edildi! İYİ Parti Milletvekili Kocamaz, “Vatandaşımızın oyunu al, seçim sonrası nasıl olsa oylarını aldık diyerek çalışmaları durdur! Böyle bir uygulama adeta milleti aptal yerine koymaktır!” tepkisi verdi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’de tamamlanmasından çok başlanması olay olan ve her seçim dönemi gündeme taşınan Çeşmeli Otobanından Taşucu’na uzatılması projesinin durduğu ileri sürüldü. Özellikle yaz aylarında büyük yoğunluk yaşanan ve Mersin - Silifke arasındaki 80 km’lik yolun 5 saati bulan seyir süresine isyan edilmesi ile gündeme gelen yolun akıbeti ile ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı.

Mersin’de 2017’den buyana yapımı yılan hikayesine dönen Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi’nin inşaat çalışmalarının Nisan ayında başlandığı bildirilirken İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, seçimin ardından çalışmaların durduğunu ileri sürdü.

 

“BÖYLE BİR UYGULAMA ADETA MİLLETİ APTAL YERİNE KOYMAKTIR!”

Sosyal medya hesabından zehir zemberek bir açıklama yapan Kocamaz, “Daha önceleri de sizlerle paylaştığım ve TBMM’nde dile getirdiğim gibi, seçim öncesinde göstermelik olarak başlatılan Çeşmeli-Taşucu Otoyol çalışmaları şu anda durdurulmuş durumda! Ülkemizde siyaset maalesef bu şekilde işliyor! Seçim öncesi çalışmaları başlat, vatandaşımızın oyunu al, seçim sonrası nasıl olsa oylarını aldık diyerek çalışmaları durdur! Böyle bir uygulama adeta Milleti aptal yerine koymaktır! Ve asla ilkeli ve dürüst bir yaklaşım değildir!

 

BAKANA ‘GEL GÖR’ ÇAĞRISI

Karayollarından sorumlu bakanı, bir hafta sonu, burada yaşananları ve vatandaşların çektiği çileyi bizzat yerinde tespit etmek amacıyla, helikopterle yerinde incelemeye davet etmiştim!

Bu çağrımı buradan sosyal medya aracılığı ile bir kez daha yineliyor ve sayın bakanı topu topu 80 kilometrelik Mersin -Silifke arasındaki mesafeyi 5 saatte kat edebilmek için ne çileler çektiğini, nasıl bir işkence yaşadığını görmeye göreve davet ediyorum! Yazıktır! Günahtır! Ve bu yol bir an evvel tamamlanmalı, vatandaşlarımızın yaşadığı bu çileye son verilmelidir!

 

8 AY SONRA SEÇİM VAR HATIRLATMASI!

Benden söylemesi! Bakın sekiz ay sonra yerel seçimler yapılacak! Vatandaşımız seçim öncesi başlatacağınız göstermelik çalışmaları bu sefer kendisine yapılmış bir hakaret olarak kabul eder ve rotasını ona göre çizer, bilmenizi isterim! Zira geçmişten bu yana sıkça kullanılan bir söz var! Derler ki, ‘Müslüman aynı delikten parmağını yılana iki kere sokturmaz!’ Bu vesile ile hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği şu günlerde, tüm hemşehrilerime güneşin etkili olduğu saatlerde ve mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamalarını tavsiye ediyor, bir kez daha selam ve sevgilerimi iletiyor, sağlıklı günler diliyorum” dedi.

 

2026’DA BİTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

Mart ayında Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında yağılan değerlendirme ve kurumlararası koordinasyon toplantısında Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi’nin 42 kilometre anayol ve 11 kilometre bağlantı yolu olmak üzere 52 kilometreden oluştuğu yapımının, 2026 yılında tamamlanmasının planlandığı, proje çerçevesinde 9 bin 974 metre uzunluğunda 7 tünel, bin 616 metre uzunluğunda 5 viyadük, 452,2 metre uzunluğunda 7 köprü, bin 444 metre uzunluğunda 23 üst geçit, 2 bin 848 metre uzunluğunda 32 alt geçit ve 6 köprülü kavşak yapılacağı açıklanmıştı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA