İnsanlık dışı kira artışı ile yüzleşin! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İnsanlık dışı kira artışı ile yüzleşin!


 

Mersin’de son bir yılda yüzde 166 gibi rekor kira artışı yaşanmasını Milletvekili Talat Dinçer de isyan etti: “Hükümet kirada insanlık dışı artışlar ve barınma sorunuyla yüzleşmeli!” Dinçer ayrıca üniversite öğrencilerinin de barınma sorunu yaşadığına dikkat çekti.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’de artan nüfus ile birlikte tırmanan yüksek kiralar her kesimi isyan ettirmeye devam ediyor! Son olarak CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer bu duruma isyan ederek, hükümete seslendi.

 

YÜZDE 166 KİRA ARTIŞI, İNSANLIK DIŞI BİR SEVİYE

“Mersin, asgari ücretin altında kiralık ev bulunamayan, 235 binden fazla Suriyeli mülteci barındıran, deprem bölgesinden göç alarak nüfusun arttığı bir şehir” diyen Dinçer, “Son bir yılda Mezitli, Toroslar, Tarsus ve Akdeniz ilçelerinde kira artışları yüzde 166 gibi insanlık dışı bir seviyede. Fiyat artışları vatandaşlarımızın nefesini kestiğini ve toplumsal barışın her geçen gün olumsuz etkilendiğini görüyoruz” dedi.

 

YURTLAR LETERSİZ, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ EV BULAMIYOR!

Üniversite tercih döneminde olunması nedeniyle binlerce öğrencinin Mersin'deki 4 üniversiteye tercih yapacağını da anımsatan Milletvekili Talat Dinçer, “Bu gençlerin barınacağı yurtlar yeterli değil. Yüksek kira fiyatları nedeniyle öğrencilerin üniversite hayatlarını sürdürmekte zorlanacaklar ve hükümet bu sorunları çözmek yerine akışına bırakıyor” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA