Liman, kenti yaşanmaz hale getirdi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Liman, kenti yaşanmaz hale getirdi!


 

Yüzde 90’ı yabancıların elinde olmasına ve her sene büyük kazançlar elde etmesine rağmen yatırım eksikliği nedeniyle kenti yaşanmaz hala getiren liman işletmesi MIP’e tepki gösteren CHP’li Abdurrahman Yıldız, limanın yeniden kamulaştırılması gerektiğini söyledi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Limanı’nın yeterli yatırım yapılmaması nedeniyle özellikle kentin doğu girişinde yaşattığı tıkanıklık bölgeyi yaşanmaz hala getirirken, tepkilerde artıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Abdurrahman Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile n Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş.’nin (MIP) kenti yaşanmaz hala getiren uygulamalarına isyan etti.

“Bir özelleştirme garabeti” diye tanımladığı Mersin Limanı’nın özelleştirme ile sermaye tarafından tek bir çivi çakımı yatırım yapılmaması nedeniyle artık Mersin halkının yaşam kalitesine müdahale edecek duruma geldiğini savunan Yıldız, “Liman özellikle şehrin doğu kısmında yarattığı araç trafiği, giriş kapısının otoyola bağlanmamasından kaynaklı bölgeyi yaşanmaz hale getirdi. Halkın mülkü olan Mersin Limanı derhal kamulaştırılmalı ve gerekli yatırımlar yapılarak şehre yük olmaktan çıkarılmalıdır” dedi.

Kar etmediği gerekçesiyle 16 yıl önce 36 özelleştirilen ancak aradan geçen sürede kazanç rekorları kıran yüzde 90’ı yabancıların elinde olan Mersin Limanı’nın işletme hakkı 2043’te dolacakken geçen sene yapılan düzenleme ile 2056’ya kadar uzatılmıştı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA