Emeklinin kalbini kırdınız! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Emeklinin kalbini kırdınız!


 

Haber Merkezi

 

Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şube Yönetim Kurulu adına Başkan Cemal Akbudak, TBMM’de bulunan sayın vekillere seslenerek, maaş zammı taleplerini yineledi.

“Bir kısmınız çifte emekli maaşı dışında komisyon üyeliği ve yönetim kurulu üyeliklerinden maaş alıyorsunuz” diyen Akbudak, “Ya emekli? Özellikle SSK – Bağ- Kur emeklileri 3600-5000-7000-9000 günle prim ödeyip de emekli maaşı alanların hepsini 7 bin 500 liraya eşitlediniz. Bunun neresinde adalet var?

En düşük emekli aylığı 7 bin 500 TL olarak uygulanmaya devam edecek. Bir de kök aylık diye bir sistem çıkardılar. Kök aylığı 6 bin TL olan bir emekli yine 7 bin 500 TL alacak.

 

“EMEKLİ MAAŞININ YÜZDE 12’SİNİ SADECE EKMEĞE VERİYOR”

Dört kişilik bir aile günde dört ekmek alsa ayda 900 TL eder. Yaklaşık emekli maaşının yüzde 12’sini sadece ekmeğe veriyor. Buna vicdanınız nasıl elveriyor. Vicdanınız batsın.

2000 sonrası intibak yasası kazanılmış bir dava meclise geliyor iktidar oylarıyla reddediliyor. Türkiye’deki 119 şubemiz iktidar ve muhalefet milletvekillerine il ilçe başkanlıklarına taleplerimizi yazılı olarak bildirmiş ve üyelerimize de mesaj olarak bulundukları illerde parti teşkilatlarını aramalarını iletmiştik. Buna rağmen meclisteki vekillerin bile bu karar aşamasında mecliste olmadıklarını gördük.

Genel merkezimizin 5 gün önce Çalışma Bakanı ile yaptığı görüşmede bakan bile emeklilere haksızlık yapıldığını kabul ediyor. Bu haksızlığı çözecek olan mevcut iktidardır, sızlanmaya hakları yok.

 

VİCDANINIZ SIZLAMIYOR MU?

Emekliye yapılan bu uygulama hiç mi vicdanlarınızı sızlatmıyor? Ülkesinin bütün eserlerinde emeği olan bu emekli size ne yaptı da; ‘yaşamayın ölün’ bedduası yapar gibi zam veriyorsunuz. Emekli insan değil mi, bu ülkenin vatandaşı değil mi, insanca ve uygarca yaşama hakkı yok mu? Emekli kendine yapılan iyiliği de, kötülüğü de unutmaz, zamanı geldiğinde cevabını verir ve vermek zorundadır. Kabahati kimsede aramayın kabahatin büyüğü bizde. Gül gibi insanların kalbini kırdınız. Bahçeleriniz bahar görmesin” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA