Katilleri koruyanların peşini bırakmayacağız! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Katilleri koruyanların peşini bırakmayacağız!


 

8 yıl önce Suruç’ta İŞİD tarafından katledilen 33 kişi, Mersin’de anıldı. Anmada konuşan Mersin Tabip Odası Başkanı Nesanır, “Suruç’ta insanlık dışı bir yöntemle ve vahşice gerçekleştirilen katliamda hayatını kaybeden gençlerimizi bir kez daha saygıyla anıyor, aradan ne kadar süre geçerse geçsin, katillerin ve katilleri koruyup kollayanların peşini bırakmayacağız” dedi.

Barış ÇOBAN

 

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, 8 yıl önce Urfa’nın Suruç ilçesinde 33 kişinin yaşamını yitirdiği katliamın yıl dönümünde Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi. Hayatını kaybeden 33 kişinin anıldığı açıklamaya kentten birçok siyasi parti ve stk temsilcisi yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Anmada “Suruç Katliamı’nı unutmadık unutturmayacağız”, “33 düş yolcusunu anıyoruz” pankartı taşındı. Açıklamayı platform adına, platformun Dönem Sözcüsü ve Mersin Tabip Odası Başkanı olan Nasır Nesanır okudu.

 

ARAŞTIRMA ÖNERİSİNİ AKP REDDETTİ

Açıklamanın tamamı şu şekilde: “20 Temmuz 2015’te Türkiye’nin çeşitli illerinden Suruç’a gelen ve çoğu üniversite öğrencisi olan gençlerin basın açıklaması yaptığı sırada yaşanan saldırıda 33 genç vahşice katledilmiştir. Suruç katliamı ile başlayan süreçte, yüzlerce canımızı kaybettiğimiz 10 Ekim katliamı başta olmak üzere, çok sayıda bombalı saldırı ve katliamlar yaşanmıştır.

O yıllarda IŞİD’in tehdidi ve saldırılarından en çok etkilenen Kobani’l içocuklara umut olmak için onlara oyuncaklar götüren, büyük bölümü çeşitli üniversitelerde öğrenci olan gençlerimizi katledenlerin ve katliamın sorumlularının ortaya çıkarılmamış olması düşündürücüdür. Bugüne kadar başta Suruç katliamı olmak üzere, Suruç’tan sonra yaşanan katliamların arkasındaki güçleri ve gerçek sorumluları ortaya çıkarmak için verilen tüm araştırma önergeleri AKP tarafından reddedilmiştir.

 

FAİLLER BELLİ

Suruç’ta yaşanan saldırının failleri ve onları büyüten, destekleyen ve bugünlere getiren zihniyet, herkes tarafından çok iyi bilinmektedir. Suruç’ta hayatını kaybedenlerin katilleri, tıpkı 10 Ekim Ankara katliamında olduğu gibi, sadece bombayı patlatanlar değil, o bombanın hiçbir engelle karşılaşmadan oraya girmesine seyirci kalanlar, katillerin ve saldırının siyasi sorumlularının hesap vermesini engelleyenlerdir.

 

SURUÇ İÇİN ADALET

Çocukların düşlerini gerçekleştirmek için yola çıkan 33 canımızı unutmayacak, onların yaşadıkları bizlerin ve insanlığın kalbimizde hiç kapanmayacak bir yara olarak kalacaktır. Suruç Katliamı’nın üzerinden sekiz yıl geçmesine rağmen faillerinin bulunmaması, dava sürecinin sürekli uzaması, Suruç için adalet talebinin daha güçlü dile getirilmesini gerektirmektedir.

Emek ve Demokrasi Platformu olarak Suruç’ta insanlık dışı bir yöntemle ve vahşice gerçekleştirilen katliamda hayatını kaybeden gençlerimizi bir kez daha saygıyla anıyor, aradan ne kadar süre geçerse geçsin, katillerin ve katilleri koruyup kollayanların peşini bırakmayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Ayrıca anma ile ilgili her türlü yasaklama ve gözaltına alınmayı kınıyor, katliamla ilgili hukuki sürecin bir an önce tamamlanması ve katliamı yapanlar ile azmettiricilerin hukuk önünde hesap vermesini istiyoruz.”

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA