Suruç Katliamı’nı unutmuyoruz! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Suruç Katliamı’nı unutmuyoruz!


 

Suruç Katliamı’nı unutmadıklarını ve faillerin ortaya çıkarılması için mücadele etmeye devam edeceklerini belirten İHD Mersin Şube Başkanı İnci, “Katliamın en büyük sorumlusu devlettir” dedi.

Barış ÇOBAN

 

İnsan Hakları Derneği(İHD) Mersin Şube Başkanı Battal Gazi İnci, yaptığı yazılı açıklamayla 8 yıl önce Urfa'nın Suruç ilçesinde katledilen 33 kişiyi andı. Suruç’un faillerini ortaya çıkarana kadar mücadele etmeye devam edeceklerini söyleyen İnci, “İnsan hakları savunucuları olarak bu yolda mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz” diye belirtti.

 

ÇOK SAYIDA KİŞİ KATLEDİLDİ

Açıklamanın tamamı şu şekilde: “20 Temmuz 2015 günü, Urfa'nın Suruç ilçesinde Amara Kültür Merkezi’nde SGDF'ye üye 300 civarı sosyalist genç bir araya geldiler. Bir basın açıklaması yapıyorlardı ve birdenbire canlı bomba saldırısına uğradılar. Otuz üç genç insan, yaşamını yitirdi, onlarcası da yaralandı. Tamamen sivillere yönelik gerçekleştirilen bu bombalı saldırının insanlığa karşı bir suç olduğu şüphesizdir. Bu saldırıdan yaklaşık bir buçuk ay önce de 5 Haziran günü Diyarbakır'da HDP mitingine yönelik paramiliter gruplar tarafından yine bir saldırı gerçekleşmiş ve çok sayıda insanımız katledilmişti.

KATLİAMIN EN BÜYÜK SORUMLUSU DEVLETTİR

Son 10 yıldır, kamu düzenini gerekçe göstererek çok büyük ölçüde güvenlik tedbirleri alan ve sivil toplumun kendini anlatması yolunda gerçekleştirebileceği tüm etkinlikleri yasaklayan devletin, böylesine saldırılara karşı yeterli güvenlik önlemleri almayışı son derece şüphelidir! Bu katliamın, en büyük sorumlusu yeterli güvenlik tedbirlerini almamış olan, devlettir. Kaldı ki bugüne kadar bu katliamın sorumluları, gerçek anlamda ortaya çıkarılmamış ve yargılanmamışlardır.

Urfa Suruç'ta gerçekleştirilen toplu katliam saldırısının en güçlü şüphelisi, İŞİD isimli radikal dinci çete yapılanmasıdır. Suruç gibi Mürşitpınar sınır geçiş noktasının yanında bulunan bir sınır kentinin yoğun güvenlik önlemleri altında saldırıya maruz kalması burada Türkiye'deki bazı gruplar ile İŞİD arasındaki ilişkilerin devam ettiği izlenimini kuvvetlendirmektedir.

 

MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Suriye politikasını insan hakları savunucuları olarak başından beri eleştiriyoruz. Türkiye'nin bu politikası maalesef ki İŞİD'in insanlık dışı saldırılarına sürekli zemin hazırlamış ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti Rojava kantonları Afrin-Kobani arasında bulunan Cerablus kenti ve civarına maalesef girerek son derece tehlikeli bir yapılanmaya sebep olmuştur. Suruç'ta enternasyonalist dayanışma örneği göstererek Rojava kantonuna yardım etmek üzere oradaki çocuklara destek olmak üzere gitmek isteyen Türkiyeli sosyalist gençlerin İŞİD tarafından bombalı bir saldırı ile katledilmeleri insanlığa karşı bir suçtur. Dolayısıyla bu suç faillerinin destekçilerinin gerçek anlamda kimliklerinin ortaya çıkarılarak cezalandırılmaları gerekmektedir. İnsan hakları savunucuları olarak bu yolda mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA