Yoksulluğu kabul etmiyoruz! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yoksulluğu kabul etmiyoruz!


 

Gün geçtikçe daha da yoksullaştıklarını söyleyen 2021 Tüm Emekli Sen Mersin Şube Başkanı Kurt, AKP’nin seçimden önce verdiği vaatlerini yerine getirmediğini ve emeklileri kandırdığını belirterek bu duruma tepki gösterdi.

Haber Merkezi

 

2021 Tüm Emekliler Sendikası(Tüm Emekli Sen) Mersin Şubesi Başkanı Hüseyin Kurt yaptığı yazılı açıklamayla, emeklilere reva görülen emekli maaşına tepki gösterdi. AKP’nin verilen vaatleri yerine getirmediğini ve emeklileri kandırdığını belirten Kurt, bu durumu kabul etmeyeceklerini ifade etti.

 

ZAMLARLA, VERGİLERLE YOKSULLAŞTIRILIYORUZ

2021 Tüm Emekli Sen Mersin Şubesi Başkanı Hüseyin Kurt, iktidarın har vurup harman savurarak emekliye ‘güdük aylık’ bıraktığını söyledi.

Erdoğan yönetimindeki AKP’nin, seçimlerin hemen ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Merkez Bankasını uluslararası dolar milyarderlerinin has elemanları Mehmet Şimşek ve  Hafize Gaye Erkan'a teslim ettiğini belirten Kurt, “Kendi tutarsız politikasını halkçı, devletçi ulusal kalkınma programı yönünde değil, uluslararası finans kapitalin ve işbirlikçi kapitalist oligarşinin halk düşmanı neoliberal politikası doğrultusunda değiştirdi. Dolar milyarderlerinin istedikleri gibi İMF’siz İMF programını uygulamaya başladı. Bu program gereğince bütün emekçi halk zamlarla vergilerle  yoksullaştırılıyor. Kabul etmiyoruz! Emeklilerse emekçi halkın en yoksulları olarak hepten gözden çıkarıldılar. Sahte TÜİK  hesabıyla yüzde 17.75'lik enflasyon farkı yüzde 25'e tamamlanarak emekli maaşlarına artış olarak verilecek. Kabul etmiyoruz!” dedi.

‘HİLECİ AKP’

AKP’nin hile yaptığını söyleyen Kurt şöyle devam etti: “Güdük aylıklı emeklilere seçimlerden önce aylıklarının 7 bin 500 TL'ye çıkarıldığı açıklandı, emekliler de ceplerine giren paraya bakarak buna inandılar. Şimdiyse AKP bu sözünden döndü,  artışı  'güdük aylık'lara uygulayacak. Yani seçimlerden önce hazine katkısıyla 7 bin 500 TL alan  emeklilerin büyük kısmı hiç artış alamayacak.  Eski güdük aylığı 6 bin TL'ye kadar olanlar 7 bin 500 TL almaya devam edecekler. Kabul etmiyoruz!

 

EMEKLİLER HESAP SORACAK

Emekçileri sefalete, emeklileri açlığa ve ölüme sürükleyen bu vurguncu ekonomi politikanıza teslim olmayacağız. Bilin ki emekliler bu hilelerinizin, zulmünüzün hesabını demokratik yollardan soracaklar.

İnsanca  yaşama yetecek ücret ve koşullara kavuşan kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

Sendikada örgütlenecek, toplu sözleşme hakkımızı alacağız. Emeklilerin kaderini bir kişinin keyfi kararlarına bırakmayacağız.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA