’Halkın sırtından inin, zamlar geri alınsın!’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

’Halkın sırtından inin, zamlar geri alınsın!’


 

“Saray harcıyor, halk ödüyor” pankartı açarak zamlara tepki gösteren TİP Mersin il örgütü sokağa inerek eylem yaptı. Parti Meclisi üyesi Ateş, “Halkın sırtından inin, zamlar geri alınsın. Servet vergisi uygulansın vergiler tabana değil tavana yayılsın” çağrısı yaptı

BARIŞ ÇOBAN

 

Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyeleri, son dönemde yapılan zamları aralarında Mersin’in de olduğu İstanbul ve Ankara gibi pek çok ilde protesto etti. Ankara’da gerçekleştirilen protestoya polis müdahale etti. TİP’ten yapılan açıklamaya göre, en az 20 partili gözaltına alındı. Gözaltına alınan TİP’liler daha sonra serbest bırakıldı.

 

“SARAY HARCIYOR, HALK ÖDÜYOR”

Mersin’de ise Pozcu’da Koton Mağazası önünde halka hitap eden TİP üyeleri, “Saray harcıyor, halk ödüyor” pankartı açarak seslerini duyurmaya çalıştı.

TİP Parti Meclisi üyesi Bülent Ufuk Ateş, okuduğu basın bülteninde, seçimlerin bitmesiyle iğneden ipliğe, tuvalet kağıdından ekmeğe zam gelmeyen hiçbir ürün kalmadığına dikkat çekti. “Maaşlara yapılan artışlar daha elimize geçmeden buharlaştı” diyen Ateş, “Her yeni güne daha da yoksullaşarak başlıyoruz. En temel yaşamsal ihtiyaç malzemeleri; gıda ve hijyen ürünleri dahi bizler için lüks haline geldi.

 

“AKARYAKIT İSTASYONLARI VERGİ DAİRESİNE, CEP TELEFONLARI MOBİL VERGİ DAİRESİNE ÇEVRİLDİ”

Büyük sermaye gruplarına sürekli vergi afları, kıyak ihaleler sağlanırken akaryakıt istasyonları vergi dairesine, cep telefonları dört farklı vergi kalemiyle mobil vergi dairesine çevrildi. Kullanmadığımız havalimanlarının, köprülerin, yolların vergileri her gün cebimizden çıkmaya devam ediyor. Asgari ücrete dahi vergi uygulayan sistem yüzünden çocuklarımız sağlıklı beslenemiyor, bizlere şükretme fetvaları verilirken bir avuç asalak zenginliğine zenginlik katmaya devam ediyor. Geldiğimiz noktada çocuklarımızın iyi bir eğitim almasını sağlamak imkansız hale gelmiştir. Üniversite öğrencisi kardeşlerimiz yarı zamanlı öğrenci tam zamanlı çalışan olarak hayatlarının en güzel günlerini köle gibi yaşamak zorunda bırakılmıştır. Emekli maaşları bırakın yoksulluk sınırını açlık sınırının yarısına düşmüştür.

 

“SERVET VERGİSİ UYGULANSIN VERGİLER TABANA DEĞİL TAVANA YAYILSIN”

Ülkemiz, dünya çalışma saatleri ortalamasında en üst sıralarda yer alıp emek sömürüsünde rekorlar kırarken, gelir gelir adaletsizliği ise değil her geçen gün her saat başı artmakta, bizler her sabah daha da yoksullaştığımız bir ülkeye uyanmaktayız.

Ancak unutmamalıyız ki; ülkemizi emeğiyle var edenler bizleriz. Zam furyasına, iş yerinde yaşadığımız sıkıntılara, işsizliğe, geleceksizliğe karşı bir araya gelmek zorundayız, onlar bir avuç ama örgütlü biz de milyonlar olarak emeğimize ve haklarımıza sahip çıkmalıyız. İnsanca bir yaşam bir arada vereceğimiz mücadele ile mümkün ve kaçınılmaz olacaktır.

Türkiye İşçi Partisi yani emeğiyle geçinenlerin partisi, senin partin üzerimizden kene gibi

semiren asalak sürüsüyle mücadelesini kararlılıkla sürdürmeye devam ediyor ve edecek gel

bu mücadeleyi birlikte verelim bizden çaldıklarını birlikte geri alalım!

Zamlar geri alınsın, servet vergisi uygulansın Vergiler tabana değil tavana yayılsın” diye konuştu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA