CHP’li Başarır memur zammı tepkisi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’li Başarır memur zammı tepkisi


 

Bugün açıklanan vergi artışlarına ve memur maaş artışlarına ilişkin düzenlemeye tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, "8 bin liralık seyyanen zam neden emeklilere yapılmadı?" diye sordu.

Haber Merkezi

 

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Başarır, TÜİK tarafından açıklanan yıllık enflasyon rakamlarına da değinerek, "Buna kim inanıyor? Saray dışında hiç kimse inanmıyor." dedi.

İğneden ipliğe kadar her şeye zam geldiğini söyleyen Başarır, "TÜİK verileri sahtedir, gerçekleri yansıtmamaktadır. Ekmeğe yapılan zam bile enflasyon oranının üzerindedir. Bu zam göreceksiniz ki daha yaz bitmeden eriyecek. Çünkü paramız sürekli değer kaybediyor. Değer kaybında Arjantin parası ile yarışıyoruz. Bu utanç da saraya yeter." diye konuştu.

 

VERGİ ARTIŞINA TEPKİ

Türkiye'nin 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde en acı dolu günleri yaşadığını belirten Başarır, aylar geçse de hala kayıplar olduğunu ileri sürdü.

Depremle ilgili yasal düzenlemelerin torba yasayla Meclis'e getirilmek istendiğini öne süren Başarır, bunun bu kadar basit bir konu olmadığını söyledi.

AKP’nin Meclis'e sunduğu yasa teklifiyle MTV'nin iki katına çıkacağını dile getiren Başarır, bunun seçim sonrasında yapıldığını kaydetti.

Ali Mahir Başarır, 6 Şubat'tan hemen sonra yapılması gereken vergilendirmenin seçimden sonra getirilmesini eleştirdi.

Borçlanma yetkisinin 3 kat arttırılmasına dair düzenlemeye de teklifte yer verildiğini aktaran Başarır, bu değişikliğin de torba yasa ile getirilmesine tepki gösterdi.

Başarır, 21 yıl boyunca deprem vergisi toplandığını ancak paranın her yere harcandığını ileri sürerek, şimdi toplanacak paraların nerede, nasıl, ne şekilde kullanılacağını bilmeleri gerektiğini söyledi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başarır, bir soru üzerine, memura yapılan 8 bin liralık ek zammın emekliye neden yapılmadığını merak ettiklerini dile getirdi. Başarır, seyyanen yapılan bu zammın tüm emeklilere de yapılmasını istedi.

TÜİK'in yayımladığı verilerle vatandaşın cebine el attığını savunan Başarır, gerçek enflasyonun çok daha yüksek olduğunu ileri sürdü.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA