MTSO’da koltuk savaşı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MTSO’da koltuk savaşı!


 

Kent ekonomisini çatı kuruluşu 25 bin üyeye sahip Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’ndan şehir sorunlarına çözüm beklerken, yönetim krizi derinleşti. Muhalefetin baskılarının sonuç vermesi ile Ayhan Kızıltan’ın başkanlığı resmen düştü! Yedekten bir ismin yönetime dahil olması ile bir ay içinde kendi içinden yeni başkanı seçmesi gereken oda yönetim kurulunda, şimdiden 4 ismin adı öne çıkıyor. Kızıltan kendine yakın bir ismi seçtirmenin planını yaparken, muhalefet bu defa kazanma peşinde.

HEDİYE EROĞLU

 

Geçen yıl Kasım ayında yapılan organ seçiminden buyana yönetim krizi aşılamayan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) karıştı! Koltuk savaşı yaşanan odada beklenen oldu ve sil baştan bir sürece girildi.

Yenişehir Fuar Merkezi’nde 5 Kasım’da 41 grupta 15 bin üyenin oy vermesi ile başlayan 115 meclis üyesinin seçimlerinde başkan adayları Ufuk Maya ve İsa Çani gruplarından çıkamayarak yarış dışı kaldı. Grubundan çıkarak meclise giren tek başkan adayı Hakan Kayacı olurken, mevcut başkan Ayhan Kızıltan, grubundan çıkamadı ama farklı bir yöntemle meclisi girmeyi başardı.

Bir şirketten aldığı yüzde 1’lik pay ile elde ettiği temsil yetkisini kullanarak sanayi grubundan çıkamasa da genel inşaat grubundan seçilerek meclise giren Kızıltan bu sayede başkanlık yarışını sürdürse de kentte büyük tepki çekti.

 

BAŞKANLIĞI DA MECLİS ÜYELİĞİ DE DÜŞTÜ

Ancak Kızıltan’ın meclise girmek için ‘taktik geliştirdim’ diyerek izlediği yol ayağına dolandı. Kızıltan’ın yüzde 1’lik hisse ile temsil yetkisini aldığı şirketteki genel müdürlük görevinin sonlandırılması için harekete geçildi. Şirket yönetimi toplanarak genel kurul kararı alırken, Kızıltan toplantıya katılsa da kararı imzalamadı. Kararın kendisine tebliğ edilmesi için gereken sürenin dolması beklenirken Kızıltan’ın tebligatı alması beklendi. Tebligatı alır almaz itiraz eden Kızıltan, elinden geldiğince süreci uzatmaya çalışsa da koltuğunu korumaya yetmedi.

İtirazına rağmen Kızıltan’ın yüzde 1 hisse ile aldığı temsil yetkisinin sonlandırılması ile yeni bir döneme girildi. Son gelişmeler ışığında Ayhan Kızıltan’ın MTSO’daki başkanlığı da meclis üyeliği de düştü.

AYAK OYUNLARI İDDİASI

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Ayhan Kızıltan, “Yaklaşık 5 yıldır sürdürmekte olduğum ve şahsım adına 2. kez seçildiğim MTSO Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevim bugün itibarı ile son bulmuştur.

Seçimde mağlup olmayı hazmedemeyenler, ne yazık ki türlü ayak oyunlarıyla görevimden ayrılmamı sağladılar. Mersin’in bu kadim ve güçlü kurumuna bugüne kadar büyük bir onurla elimden geldiğince hizmet etmeye çalıştım. MTSO’nda bir felsefe ortaya koyarak herkesi kucaklayan bir anlayışla yönetip kapalı bir odayı Mersin’e açtım. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası çeşitli pazarlıklarla ve entrikalarla ele geçirilecek bir kale değildir; aksine doğrulukla, şeffaflıkla, herkese eşit davranarak yönetilmelidir. Bayramdan sonra ayrıntılı bir açıklama yapacağımı bilmenizi isterim” dedi.

 

ABDULKADİR ORGUN YÖNETİME GİRECEK

Önümüzdeki günlerde durumun resmiyet kazanması beklenirken, Kızıltan’dan boşalan yönetim kurulu üyeliğine birinci sırada yedek olan Abdulkadir Orgun yönetime girecek.

 

ALPER GÜRSOY’UN YÖNETİMDEKİ OYU 4’E ÇIKACAK

Başkanlık yarışında Kızıltan’a karşı kaybeden Alper Gürsoy’un ekibinden olduğu bilinen Orgun’un yönetime girmesi ile bu kanadın yönetimdeki oy sayısı 4’e çıkacak. 

 

ADAY BOLLUĞU YAŞANIYOR

Orgun’un yeni görevi ile yönetim kurulu kendi içerisinden yeni başkanını seçmek için bir ay içerisinde seçim yapması gerekiyor. Bu noktada yönetimden mevcut Başkan Yardımcıları Can Bucuge ve Mustafa Özdamar ile Sayman Alpay Seyhan’ın adaylığı kulislerde konuşulurken, Kızıltan’ın daha önceleri Hakan Sefa Çakır’ı başkan yapmak istediği iddiası da gündeme gelmişti.

Ancak başkanlık seçiminde mevcut adayların 11 yönetim kurulu üyesinin 6’sının oyunu alması gerekiyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA