CHP’li Seçer’e ‘hukuka uy’ çağrısı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’li Seçer’e ‘hukuka uy’ çağrısı


 

Mersin’de esnafı bayramı zehir eden Büyükşehir Belediyesi’nin, Kırmızı Lacivert ile Özel İdare İşhanı ve Zafer Çarşısı’na yönelik yıkım çabasında son olarak yargının tahliye kararından geri dönmesi üzerine Başkan Seçer’e, ‘hukuka uy’ çağrısı geldi. Mahkeme söz konusu binalardaki kiracıların tahliye sürecini durdururken esnaf, binaların durumunun belirlenmesi için bağımsız bir firma tarafından deprem raporu hazırlanması için valiliğe yaptığı talebin karşılık bulmasını bekliyor.

Hediye Eroğlu

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, ‘deprem’ bahanesiyle özel bir firmadan alınan riskli’ raporu ile yıkmak istediği Kırmızı Lacivert ve Özel İdare işhanı ile Zafer Çarşısından yeni yargı kararı süreci tersine çevirdi.  

Yargının tahliye kararından geri dönmesi üzerine Başkan Seçer’e, ‘hukuka uy’ çağrısı geldi. Mahkeme söz konusu binalardaki kiracıların tahliye sürecini durdururken esnaf, binaların durumunun belirlenmesi için bağımsız bir firma tarafından deprem raporu hazırlanması için valiliğe yaptığı talebin karşılık bulmasını bekliyor.

 

ESNAFIN İTİRAZI HAKLI BULUNDU

Mersin Çarşı Esnafları Dernek Başkanı Bekir Algüllü, mahkemenin dava açar açmaz verdiği tedbir kararından bir hafta sonra deprem olunca tedbirden döndüğüne dair verdiği ara kararın, itirazları üzerine usulden bozulduğunu açıkladı.

“Kırmızı Lacivert ve Özel İdaredeki kiracıların tahliyesi tedbirden durduruldu ve bir hafta sonra deprem olunca mahkeme kendi verdiği karardan alelacele döndü” diyen Algüllü, “Bu durumda Kırmızı Lacivert ve Özel İdare İş hanındaki kiracıların tahliyesinin önünde mahkemenin ilk verdiği tedbir kararı geçerli oldu, yani mahkeme bu iki binalardaki esnafların tahliyesine ‘dur’ demiş oldu.

 

ESNAF NE İSTİYOR?

Kırmızı Lacivert İşhanı ve Özel İdare İşhanında ki esnafların şimdi iki beklentisi var. Öncelikli olarak mahkeme kararına uyularak derhal kiracıların tahliye süreci durdurulmalıdır.

İkinci olarak Mersin Valimize yaptığımız binaların yeniden belirlemesi için bağımsız firmalarca deprem risk raporu hazırlaması gerekiyor. Devamında gerekirse güçlendirme çalışması ve maliyetinin yapılması gerekiyor.

 

“HUKUKA UY BAŞKAN”

Gelmiş olduğumuz süreçte mahkemeler önce Zafer Çarşısı için yürütmeyi durdurma kararı verdi, bunun üzerine Mersin Büyükşehir Belediyesi, çarşı, Kırmızı Lacivert ve Özel İdare İşhanları ile ilgili yaptığı yıkım ihalesini iptal etmek zorunda kaldı.

Daha sonra yine Adana İstinaf Mahkemesi 5. Hukuk Dairesi, Kırmızı Lacivert ve Özel İdare İşhanlarındaki esnafların tahliyesine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Mecliste ‘ben hukuka bakarım’ diyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in hukukun verdiği kararı uygulanmasını bekliyoruz.

Binaların sağlam olduğunu, özel firmaya yaptırılan deprem raporunun ellerindeki bilgi ve belgelerden dolayı güvenilir olmadığını iddia ediyoruz. Devletin malını korumak adına yeniden bağımsız bir kuruluş tarafından deprem raporu analiz çalışması yapılmasını istiyoruz. Bu talebimizi ilettiğimiz Mersin Valiliğimizin konuyla ilgili gerekli süreci işletmesini bekliyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA