Aydıncık’ta balık çiftliği kabusu büyüyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Aydıncık’ta balık çiftliği kabusu büyüyor!


 

Balıkesir’den kovulan balık çiftliklerinin Aydıncık’ı kuşatmasına karşı yöre halkı mücadele başlatma kararı aldı. Bölgedeki bazı tesislerin, sahipsiz kent Aydıncık’a taşınması ile ilçedeki balık çiftlikleri sayısının 12’ye çıkacağını açıklayan Aydıncık Çevre Platformu mücadele çağrısı yaptı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in kabusu olan balık çitliği tehdidi büyüyor! Mersin kıyılarını ele geçirmeye çalışan çiftlik sermayesine karşı mücadele çağrıları artıyor. Son olarak Aydıncık’ı kuşatan tesislere karşı yöre halkı mücadele başlatma kararı aldı.

 

YENİ TESİSLERİN YILDA 7 MİLYON 467 BİN 900 KG PİSLİĞİ/ATIĞI OLACAK

Aydıncık Çevre Platformu yaptığı açıklama ile ilçede Yenikaş Mahallesi, Soğuksu Mevkisinden batıya doğru çok geniş bir sahada su ürünleri yetiştiriciliğine yönelik birçok firmaya ait 10 adet tesis kurulması için karar verildiğini açıkladı. Tesislerle ilgili ÇED raporlarının onaylandığını açıklayan platform, tesislerin günde en az 20 bin 460 kg, yılda 7 milyon 467 bin 900 kg pisliği/atığı olacağına dikkat çekti.

Bu gerçek bilimsel olarak sabitken, kendi raporlarında da bu durum gösterilmişken, Aydıncık İlçemsinde balık çiftlikleri sahası yapılmasına kimlerin karar verdiğini sorgulayan platform, “Zamanında buradaki hemşerilerimizin ‘olumsuz’ tavır göstermesine rağmen hangi yöneticiler bu duruma göz yummuştur? Ya da önemsememiştir?

 

BALIKESİR’DEN KOVULAN TESİSLER SAHİPSİZ KENT AYDINCIK’A GELİYOR

Tüm bunlar yetmezmiş gibi Balıkesir Valiliği, ülkemizin Turizm öncelikleri göz önüne alınarak Edremit Körfezi sınırlarında ağ kafeslerde balık yetiştiriciliği bakanlık politikaları arasında yer almadığından bahisle söz konusu bölgede bulunan yetiştiricilerin bölge dışına çıkarması kararını vermiştir. Bölgedeki bazı tesislerin, sahipsiz kent Aydıncık’a taşınıp yukarıda belirttiğimiz sahanın içine ilave olarak taşınması konusunda yakında sizlerin görüşüne (?)  başvuracaklar? Balık çiftlikleri sayısının 12'ye çıkmasını kabul edecek misiniz?

 

“HEP BİRLİKTE MÜCADELE EDİLİRSE AYDINCIK SAHİLLERİ KORUNABİLİR”

Bu tesislerin turizm faaliyetlerine olumsuz etkileri biliniyor ve turizm bölgeleri dışına çıkarılmasına devlet eliyle karar veriliyorken, burada bizim denizlerimizde bu balık çiftliklerinin kurulmaya başlanılmasından anlaşılan; Aydıncık sahillerinin kirlenmesi ve artık bir turizm geleceği olmaması kararını, kimler nerede ne zaman ve ne hakla vermiştir?

Ancak hep birlikte mücadele edilirse Aydıncık sahilleri korunabilir, başarılı olunabilir. Eğer Sizler ve tüm sivil toplum kuruluşları bu konuda mücadele etmeye karar verirse hep yanınızda olacağız. Önerilerinizi görüşlerinizi öğrenmek, izleyeceğimiz yol haritasını hep birlikte sizlerle oluşturmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA