Tarsus ve Alanya dev yatırım için yarışıyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus ve Alanya dev yatırım için yarışıyor!


 

Yaklaşık 30 yıl sonra plajına yeniden kavuşan Türkiye’nin 24 ilinden büyük Tarsus’un hak ettiği yatırımları alması için büyük çaba gösteren Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ilçeye Yat Limanı kazandırmak için harekete geçti. Rus, İsrail ve Türk ortaklı bir firmanın yeni bir yat limanı projesi için Alanya ile Tarsus’u değerlendirmeye aldığını açıklayan Başkan Bozdoğan, “350 milyon dolarlık projeyi almak için şuan Alanya ile Tarsus arasında çok ciddi bir çekişme var” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan biryandan ilçenin il olması için büyük bir kampanya yürütürken diğer yandan da özellikle Tarsus’un yüzünü denize dönmesi için de önemli çalışmalara imza atıyor.

Tarsus halkının yıllardır atıl durumda olan Tarsus Beyaz Kum Plajı'na kavuşması için çalışmalarını hızlandıran Tarsus Belediyesi, 30 yıl aradan sonra plajı yeniden hizmete açarak bu yolda önemli bir adım attı.

 

PLAJ AÇILDI SIRA YAT LİMANINDA

Ancak bununla yetinmeyen Başkan Bozdoğan, ilçeye devasa bir deniz yatırımı kazandırmak üzere olduklarını açıkladı. Mersin’in en büyük ilçesi konumundaki Tarsus, nüfus bakımından Türkiye’nin 24 şehrinden büyükken, ilçe Yat Limanı kazanmaya hazırlanıyor.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus Plajının ortaya çıktığı alanın arka bölgesindeki 2, 5 milyon karelik ormanlık alanının golf tesisi ve tatil köyü olarak Antalya menşeili bir şirkete verildiğini anımsattı.

Ayrıca bölgedeki işgal alanların temizlenmeye başlandığını vurgulayan Başkan Bozdoğan, şöyle konuştu: “Artık rahat rahat plaj kullanılır hale geldi ama bizim yapacaklarımız bitmedi. Ankara'ya en son gittiğimde, kurulan bir şirket, burada 350 milyon dolarlık yat limanı yapacak. Yat limanı da bizim için çok ciddi bir yatırım. Oraları betonlaşmaya götürmeden doğayı koruyarak net bir şekilde halkımızın hizmetine sunmak.

ALANYA- TARSUS ÇEKİŞMESİ VAR

Şuan Alanya ile Tarsus arasında çok ciddi bir çekişme var. Geçen hafta Ankara’ya gittiğimde de bu devam ediyordu. Bu mevzu; 350 milyon dolarlık Yat Limanı konusu. Çok ciddi bir yatırım. Rus, İsrail ve Türk ortaklığında bakanlığa sunuldu proje. Ama şuan yüzde 90’dan fazla Tarsus lehine çıkacak bir karar. Ama diğer yandan da bu yatırım Alanya’nın alması baskısı vardı. Allah’tan Türk yatırımcıyla sürekli irtibat halindeyiz. Tarsus’a yat limanı olacak. Bu da bu kentin önünün ne kadar açılacağının göstergesi” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA