Rusça konuşan iş insanlarına Mersin tanıtımı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Rusça konuşan iş insanlarına Mersin tanıtımı


 

Rusça konuşan ülkeleri kapsayan Bağımsız Devletler Topluluğu’ndan (BDT) gelen iş insanlarına Mersin’in ekonomik ve sosyal potansiyeli anlatılarak yatırıma davet edildi.

Haber Merkezi

 

Business Connect Türkiye Kulübü tarafından yatırım yapmayı düşünen Rusça konuşan ülkelerden gelen iş insanlarına bölgenin portresini çizip fırsatlarını ve geleceğe yönelik hedeflerini ortaya koymak adına Forum Business Connect Programı düzenlendi.

Antalya, Alanya, İstanbul’un ardından 5’incisi Mersin’de düzenlenen Forum Business Connect’in ilk oturumuna Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Serbest Bölge Genel Müdürü Edvar Mum ile Rus ve Ukraynalı iş insanları katıldı. Tüm gün devam eden Forum 3 oturumda tamamlandı. İlk oturumda MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan Mersin’in ekonomik ve sosyal imkanları hakkında bilgi verirken Meclis Başkanı Hamit İzol, Mersin’de turizm endüstrisini, fırsatlar ve beklentileri anlattı. Mersin Serbest Bölge Genel Müdürü Edvar Mum’un serbest bölgenin potansiyeli ve yatırım fırsatları konusunda bilgilendirme yaptığı oturum, SDEK Türkiye Franchise Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Karina Vidyagina’nın BDT ülkelerindeki ithalatçı destek programları, MTSO Projeler Müdürü Fevzi Filik’in ise Yabancı ve Türk sermayeli şirketler arasındaki ortaklık biçimler konulu sunumuyla son buldu.

 

“YATIRIM İÇİN EN DOĞRU YERDESİNİZ”

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan konuşmasına Mersin’in tarihçesi hakkında verdiği bilgilerle başladı. Köklerinde dış ticaret bulunan Mersin’in lojistik ve tarımla öne çıktığına dikkat çeken Kızıltan, dünyanın sayılı limanlarından birisine sahip olup güçlü araç filosu, karayolu ve demiryolu taşımasıyla dünyanın her yerine ulaşımın mümkün olduğunu vurguladı. Uluslararası Çukurova Havalimanı’nın da yılsonunda devreye girmesiyle Mersin’in tüm taşıma modlarına sahip olacağını bildiren Kızıltan, tarımda da başta narenciye ve yaş meyve sebze olmak üzere birçok ürün grubunun üretim ve ihracatında Mersin’in lider konumda olduğuna dikkat çekti. Kentte 9 adet organize sanayi bölgesi bulunduğunu ve bunlardan birinin tarım ürünlerine yönelik ihtisas OSB olduğunu belirten Kızıltan, üniversiteleri, mesleki ve teknik liseleri ile yatırımcıya kalifiye eleman sunulabildiğine de işaret etti. Kentin oldukça geniş bir hinterlanda sahip olduğunu ifade eden Kızıltan, Mersin’e yatırım yapacak olan yatırımcıların bu sayede hem yurt içindeki önemli sanayi bölgelerine hem de Ortadoğu, Afrika pazarlarına rahatlıkla ulaşabileceğini aktardı. Kentin çok kültürlü yapısına da değinen Kızıltan, “Mersin herkesi kucaklayan, herkesin rahat yaşayabildiği bir kent. Herkesin kendi kültürünü yaşadığı bir kent. Ekonomik açıdan güçlü, yatırım imkanları yüksek bir kent. Bundan dolayı Mersin yatırım için, iş yapmak için doğru kent” ifadelerini kullandı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA