Tarsus arkeolojik yüzey araştırmaları başladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus arkeolojik yüzey araştırmaları başladı


 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izinleriyle, Mersin Üniversitesi’nin koordinasyonunda ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nın ana sponsorluğunda yürütülen Tarsus Hinterlandı Arkeolojik Yüzey Araştırmaları’nın 2023 yılı çalışmaları başladı.

Haber Merkezi

 

Tarsus’un kültür varlıklarının tespiti ve belgelenmesi amacıyla Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Kaplan’ın başkanlığında sürdürülen Tarsus Hinterlandı Arkeolojik Yüzey Araştırmaları’nın 2023 yılı çalışmalarına başlandı. Doç. Dr. Şener Yıldırım, arkeoloji ve sanat tarihi öğrencilerinin katılımıyla bu yıl araştırmalara temsilci olarak Tarsus Müze Müdürü Doğukan Bekir Alper’in de eşlik ettiği çalışmalarda Tarsus’a bağlı Gülek, Kuşçular, Emirlik, Eminlik, Çamalan ve Karakütük Mahallerinde incelemeler gerçekleştiriliyor.

 

KAPLAN: ‘ANTİK YERLEŞİMDEN ÇOK İZ VAR’

Tarsus’un önemli bir coğrafya olduğunu, bulgular sonucu antik yerleşimin pek çok izine rastlandığını söyleyen Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Kaplan, ‘’Araştırmalarımızla antik dönemlere ait kalıntıları ortaya çıkarma, arkeolojik siteleri belirleme ve bölgenin tarihini daha iyi anlamak için önemli veriler elde ediyoruz. Bulgularımız sonucu antik yerleşimlerin izlerine, mezar alanlarına, taş yapılara ve diğer arkeolojik kalıntılara ulaştık. Şu anda Tarsus Müzesi’nin Syennessis Salonu’da sergilenen Tarsus’un en eski heykelini Tarsus Yüzey Araştırmaları kapsamında bulduk ve eserin Tarsus Müzesi’ne kazandırılmasını sağladık. Bu yıl projemizin 8’inci yılı ve her yıl yeni heyecan. Şu anda yoğun bir şekilde çalışmalarımız sürüyor. Bu araştırmalar bize bölgenin antik dönemlerdeki sosyal, ekonomik ve kültürel yapısını anlamak için çok değerli bilgiler sunuyor. Tarihe ve kültüre ışık tutmaya, bilinmeyen zenginliklerini ortaya çıkarmaya devam ediyoruz.’’diye konuştu.

 

TOGO: ‘TARSUS ÖZEL BİR COĞRAFYA’

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Fuat Togo da Tarsus’un tarihi ve kültürel önemine dikkat çekerek, ‘’Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu projeye destek olmak bizim için anlamlı ve değerli. Her yıl yeni bir heyecanla çalışmaları izliyoruz. Tarsus özel bir coğrafya, yapılan her çalışma tarihimize kültürümüze ışık tutuyor. Özverili çalışmaları için değerli akademisyenlerimize teşekkür ederiz.’’dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA