UTANÇ DAVASI BAŞLIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

UTANÇ DAVASI BAŞLIYOR!


 

Özgürlük ve demokrasinin son kalesi olduğunu savunan CHP’nin tarihine kara bir leke olarak geçen bir grup partili gencin gazetemize saldırısının üzerinden geçen bir yıl 4 ayın ardından ilk duruşma 15 Haziran’da görülecek! CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz ile İl Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer’in önderlik ettiği 24 şüpheli hakkında savcılık mala zarar verme suçundan 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Türk basın tarihine geçen 37 yaşındaki gazetemize, 15 Şubat 2022 tarihinde özgürlük ve demokrasinin son kalesi olduğunu savunan CHP’den bir grup gencin saldırısının üzerinden geçen bir yıl 4 ayın ardından ilk duruşma yarın (15 Haziran) günü saat 13:30’da görülecek.

 

İDDİANAME HAZIR

Mersin Cumhuriyet Savcılığınca başlatılan hukuksal süreç kapsamında hazırlanan iddianamenin kabul edilmesi ile yargılama için start verildi.

Mersin Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek davada; CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz ile Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer, beraberindeki bir grup genç ile gerçekleştirdiği saldırı nedeniyle hakim karşısına çıkacak.

Savcılık tarafından hazırlanan iddianame ile gazete binasının ve çalışanların üzerine yağlı boya, yumurta ile kalem attığı tespit edilen toplam 24 şüpheli hakkında savcılık mala zarar verme suçundan 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istedi.

CHP TARİHİNDE KARA LEKE

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Yüksel Ekici başta olmak üzere çalışanların sağlığını olumsuz etkileyecek nitelikte ki boyalı saldırıya ilişkin şüpheliler suçlamaları reddederken, saldırıyı protesto amaçlı gerçekleştirdiklerini savundular.

CHP tarihine kara bir leke olarak geçen saldırı sonrası basın meslek kuruluşları başta olmak üzere emek ve demokrasi kesimlerinden CHP’ye ve saldırıyı gerçekleştirenlere kınama ve tepki yağdı.

PARTİ, SALDIRGANLARA KALKAN OLDU

Ancak saldırıya liderlik yapan Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz ile Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer’in, olay sonrası görevlerine devam etmesi, partinin çirkin saldırıya verdiği desteğin göstergesi oldu.

 

ADALETE İNANIYORUZ

Tarafsız ve ilkeli gazetecilik anlayışı ile 37 yıldır korkusuzca kamu hizmeti görevini en iyi şekilde yapmanın haklı gururunu yaşayan Haberci Gazetesi ailesi olarak hukukun üstünlüğüne inancımız ile söz konusu davada adaletin sağlanacağına inancımız tamdır.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA