Bozyazı - Aydıncık tünelleri açıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bozyazı - Aydıncık tünelleri açıldı


 

AKP’li eski vekil Zeynep Gül Yılmaz’ın Nisan’da, Ulaştırma Bakanlığı’nın ise Mayıs’ta açılacağını duyurduğu Akdeniz Sahil Yolu’ndaki Aydıncık - Gözce kesiminde yer alan 3 adet tünel, ancak Haziran’da trafiğe açılabildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin ile Antalya arasında yapımı devam eden Akdeniz Sahil Yolu projesinde önemli bir aşama kaydedildi. Yapımı 20 yılı aşkın süredir yılan hikayesine dönen Akdeniz Sahil Yolu’nda, Aydıncık - Gözce kesiminde 3 adet tünel trafiğe açıldı.

 

AKP’Lİ VEKİL NİSAN DEMİŞTİ, HAZİRAN’DA AÇILABİLDİ

Turizm ve tarımın başkenti Mersin ile Antalya arasında yapımı devam eden, 17 milyar TL yatırım bedeline sahip Akdeniz Sahil Yolu kapsamında, 28 tünel ve 16 viyadük yapılması planlanıyor.

Yıllardır tamamlanması ile daha güvenli, konforlu ve hızlı ulaşıma ve bölgedeki turizm hareketliliğine büyük katkı sağlaması beklenen sahil yolunda, tamamlanması için iki farklı tarih verilen Aydıncık - Gözce kesiminde ki 3 adet tünelleri nihayet açıldı.

Söz konusu bölgedeki tünellerin açılışı ile ilgili önceki dönem AKP Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz Nisan ayını, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ise Mayıs ayını işaret etmişti.

Toplam uzunluğu 3 bin 428 metre olan çift taraflı 3 tünel ile yine toplam uzunluğu 569 metre olan 2 viyadük trafiğe açıldı.

D400 Karayolu Bozyazı - Aydıncık geçişinde bulunan viyadük ve tünellerin açılması ile birlikte yüksek eğimli, virajlı, tek yol terk edilerek, trafik daha güvenli, tasarruflu ve seri hale gelmiş oldu. Trafik güvenliği ile seyahat konforunun artması ve yolda 2,5 kilometre kısalma sağlandı.

AKDENİZ SAHİL YOLU PROJESİ

Türkiye'nin en sarp ve korkutucu yoluna sahip Antalya ile Mersin karayolunun virajlı yollardan kurtulmasına ilişkin Akdeniz Sahil Yolu Projesi, iki kentin turizm, ticaret ve tarımdaki iş birliğini arttıracak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Karayolları Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Mersin ile Antalya arasında planlanan 456 kilometrelik yolun 394 kilometresi tamamlanarak bölünmüş yol olarak trafiğe açıldı. Kalan 30 kilometrelik kesimde hummalı çalışmalarını sürdüren ekipler, tünel, köprü ve viyadük inşaatlarında da önemli aşama kaydetti.

Turizmin ve tarımın başkenti iki kenti bir birine bağlamak için planlanan 34 tünelden 19'u, 83 olarak planlanan köprü ve viyadükten 61'i tamamlandı. Seyahat süresi 140 dakika azaldı. Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nin tamamlanmasıyla, sürücülerin keskin virajları nedeniyle ‘çileli yol’ olarak adlandırdığı Mersin-Antalya kara yolunun 483 kilometrelik güzergahı 43 kilometre kısaldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA