MESKİ geldi trafik kilitlendi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MESKİ geldi trafik kilitlendi!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Şubat ayı başında açılışını gerçekleştirdiği MESKİ Yeni Hizmet Binası, Silifke Caddesi’nde yarattığı park problemi ve trafik sıkışıklığı nedeniyle mağduriyete neden oluyor. MESKİ araçları gelişigüzel parkları ile caddede keşmekeş yaratırken, kente büyük hizmet vermesi beklenirken tam kapasite dahi açılmayan Tevfik Sırrı Gür Katlı Otoparkı da bölgedeki sorunları büyüttü.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de trafikte yaşanan keşmekeş her geçen gün büyümeye devam ediyor. Soruna çözüm üretmesi gerekenler ise yanlış hamleleri ile problemlerin büyümesine neden oluyor. Son olarak Silifke Caddesi’nde de benzer bir durum yaşandı. Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) hizmet binasının cadde üzerinde konumlandırılması ile bölgede trafik günün her saatinde kilitlenir hale geldi.

 

ESNAF DA ŞİKAYETÇİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından çarşı merkezini canlandırmak ve cazip hale getirmek için yapılan çalışmalar kapsamında yeni yerine taşınan MESKİ bünyesindeki araçların Silifke Caddesi’nde yarattığı park problemi ve trafik sıkışıklığı mağduriyete neden oluyor.

MESKİ araçları gelişigüzel parkları ile caddede keşmekeş yaratırken, bu durum bölge esnafını ve sürücüleri zor duruma sokuyor.

 

MÜTEAHHİDİ HEDEF ALDI

Öte yandan kente büyük hizmet vermesi beklenirken tam kapasite dahi açılmayan Tevfik Sırrı Gür Katlı Otoparkı da bölgedeki sorunları büyütüyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tevfik Sırrı Gür Lisesi yanındaki katlı otopark çalışmalarına 2020 yılı Kasım ayında başladı.

Proje tamamlandığında Tevfik Sırrı Gür Lisesinin önü kent meydanı, altı ise 350 araç ve 40 motosiklet kapasiteli 2 katlı yeraltı otoparkı olacaktı.

Ancak projeyi üstlenen müteahhit ile belediyenin karşılıklı davalık hale gelmesi ile bir türlü tamamlanamayan projenin kısmi açılışı ancak 2023 yılı Ocak ayında yapılabildi.

29 milyon liralık imalatı olan 2 katlı otoparkın bir katı açılabilirken, kalan kısmın akıbeti belirsizliğini koruyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer sık sık müteahhidi hedef alarak geç kalınmasının sorumlu göstermiyş ve som olarak da davalık olduklarını söyledi.

 

 

 

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA