Hasar tespit çalışmaları başladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Hasar tespit çalışmaları başladı


 

Mersin’de iki gün önce etkili olan yoğun yağışlar sel afetine neden oldu. Özellikle tarım alanları selden büyük zarar görürken hasar tespit çalışmaları da başladı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de önceki gece saatlerinde kenti etkisi altına alan ve yer yer metrekareye 85,7 kg yağmurun yağdığı şiddetli yağış ve fırtına sebebiyle meydana gelen sel afetini yaralarının sarılması için harekete geçildi.

Özellikle Toroslar, Akdeniz ve Tarsus ilçelerinde etkili olan yağış sonrası özellikle tarım arazileri afet yaşadı.

Kente taşkın yaşanan derelerde set kurma, motopomplarla su tahliyesi, yıkılan ağaçların kaldırılması, bozulan yolların ıslah edilmesi ve balçık olan yollarda temizlik işlemi ile içme suyu hatlarında yaşanan sorunların giderilmesi için yoğun çaba harcanırken, tarımsal arazilerdeki hasar tespiti de start aldı.

BAHÇELER SULAR ALTINDA KALDI

Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 23 Mayıs 2023 Salı günü saat 03:00 itibari ile etkisini göstermeye başlayan Akdeniz, Erdemli, Mut, Tarsus, Toroslar, Silifke ilçelerinde hayatı olumsuz etkileyen yağış sonrasında bölgede bulunan bağlar ve sert çekirdekli ürünlerin bulunduğu alanlarda sular altında kalan bahçe ve araziler olduğunu açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve İl Müdürü Arif Abalı’nın Akdeniz İlçesi Nacarlı ve Bağlarbaşı Mahallelerinde incelemelerde bulundu. İl Müdürü Arif Abalı tarafından hasar tespit çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Akdeniz, Erdemli, Mut, Tarsus, Toroslar, Silifke İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından hasar tespit çalışmalarına devam edildiği duyuruldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA