‘Gençleri tutamayız’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Gençleri tutamayız’


 

Halkı vatandaşlık görevini yerine getirmek için sandığa gitmeye davet eden İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Bunun vebal olduğunu bilerek hareket edelim. Yoksa hepimiz masraf eder, gençlerimize üniversiteyi bitirtiriz ama burada tutamayız” dedi.

GİZEM EKİCİ

 

14 Mayıs seçimlerinde İYİ Parti’den Mersin Milletvekili seçilen Burhanettin Kocamaz, saha ziyaretlerini aralıksız sürdürüyor. Gazetemizi ziyaret eden Kocamaz, Genel Koordinatör Yüksel Ekici ile bir araya geldi. Ziyaretinde gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Burhanettin Kocamaz, 28 Mayıs seçimlerine yönelik halka sandığa gitme çağrısı yaptı.

 

“SİNAN OĞAN’IN 5,2 OYUNUN YÜZDE 4’Ü MİLLİT İTTİFAKINA GEÇECEK”

Kocamaz, özellikle Sinan Oğan’ın oyları ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Çok umutluyum bu konuda çünkü 8,5 milyon civarında sandığa gitmemiş kesim var. Bunun yarısını taşıyabilirsek zaten bu iş biter. Bunun yanında 1 milyon 300 bin ve en az bununda bir milyonu protesto etmiş seçimleri. Geçersiz oylar olarak karşımıza çıktı bunlarda.

Sinan Oğan’ın aldığı 5.2 kendi oyu değil. Burada hali hazır iktidarı ve muhalefeti tasvip etmeyen, bunlardan memnun görünmeyenler. Ama şimdi iktidar hali hazır yönetimde, muhalefet yönetimde değil, daha onun yönetimini görmemiş. Dolayısıyla bunların da büyük bir kısmı 5,2’i oyun en az yüzde 4’ü Millet İttifakı tarafına geçecek. Ben çok ümitliyim” dedi.

“BİZİM OYLARI ANLAYAMADIK”

Ancak İYİ Parti’nin Mersin’de yükseliş ivmesinde görülmesine rağmen sandıkta beklediği oyu alamamasının anlaşılmaz olduğunu da dile getiren Burhanettin Kocamaz, “Bizim oyları zaten anlayamadık. Sahadaki ile sandıktaki çok farklı çıktı. Sahadaki ilgi, alaka çok yüksekti. Ama nasıl oldu, ne oldu bunu anlamak mümkün değil. Burada mesela MHP’nin bir tane çıkaramayacağı söylendi ama çıkardı ve bizden az da olsa çok oy aldı. Mersin bu sonucu hak etmedi” dedi.

 

YURTDIŞI OYLARA ÇÖZÜM BULUNMALI

Yurtdışı oyların seçimlere etkisine dair de konuşan Milletvekili Kocamaz, şunları söyledi: “Bu defa mecbur olarak sandığa sahip çıkılacak. Öyle bir şey ki bu yurtdışı oylarına akıl ermiyor. Buna bir çözüm bulmak lazım. Nereden ne kadar geleceği belli değil. İhtiyaç kadar geliyor galiba, parça parça geliyor. Kaç defa biz öne geçtik, bu oylar ile geriye düştük. Buna akıl sır erdiremedik. Anlamak mümkün değil, kaç defa bizim ikinci vekili çıkmış göründü ama sonra geriye düştük.”

 

“TÜRK SİYASİ HAYATINDA SİNAN OĞAN DİYE BİR FİGÜR KALMADI. KENDİ AYAĞINA SIKTI”

Sinan Oğan’ın Cumhur İttifakı’nı destekleme kararını da eleştiren Burhanettin Kocamaz, “Sinan Oğan bana göre artık kendini bitirdi. Bence Türk siyasi hayatında Sinan Oğan diye bir figür kalmadı. Kendi ayağına sıktı. Sen bu iktidarı beğenmediğin için ortaya çıkmışsın ama dönüp dolaşıp ona destek veriyorsun. Ne oldu seni tehdit mi ettiler? Senin bir kasetini filan mı buldular? Ne oldu? Ne değişti de sen tekrar tornistan yaptın, geri döndün?

Aldığı oylar zaten toplama oylardı. Bir kısmı Muharrem İnce’nin geri çekilmesinden geldi, bir kısmı Zafer Partisi’nin desteği ile geldi. Ama bugün geldiğimiz noktada ben Sinan Oğan’ın o oyları etkileyebileceğine inanmıyorum. Kendinide bitirdi.

Ona oy veren kesim bu sefer onun dediğini yapmaz. Çünkü oraya giden oylar belli. Bir kısmı MHP’den, bir kısmı MHP’ye kızan kesimden, İYİ Parti’den, Zafer Partisinden gitti. Kızan kesimin tamamı zaten şu andaki iktidara karşı olan ekip.

Bu kesim sandığa gider mi? Gidecekler çünkü başka çare yok. Bıçak kemiğe dayandı. Bu bir vebal! Bu vebalden hiç kimse kurtulamaz.

 

SİSTEMİ DEĞİŞTİRMELİYİZ”

Ama şu da bir gerçek ki bu seçim biraz da aceleye geldi. Seçim sathına, listeler kesinleştikten sonra 25 gün süre vardı. Toplam 25 gün çalıştık. 

Biz sahada hep söyledik; Cumhurbaşkanı Ali olur, Veli olur çok önemli değil. Burada sistemi değiştirmek önemli. Sistemi değiştirmedikten sonra milletvekili olsan ne olur, belediye başkanı olsan ne olur?

 

YABANCILARA İŞGALCİ TEPKİSİ

Türkiye’nin en büyük beka sorunu işgalciler. Kimisi mülteci diyor, kimi sığınmacı diyor. Ben işgalci diyorum. Şuanda 15 milyona yaklaştı sayıları. Bunun sayısı bile kimse kesin olarak bilmiyor. Devletin resmi kayıtlarına göre 12 milyon ama bir de kayıtlı olmayanlar var. Suriyeliler Platformu var, başkanı burada, ‘Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bize tahammül edecekler, biz buraya durup dururken gelmedik, biz buraya proje dahilinde getirildik. Siyasi parti kuracağız, Türkiye’nin yönetiminde söz sahibi olacağız’ diyor. Şu pervasızlığa bakın. Bunlar yazılır, çiziliyor. Sayın cumhurbaşkanı da ‘biz bunları göndermeyeceğiz’ diyor. Sanki babasının çiftliği burası. Bu kadar uzun süre yönetimde kalırsa böyle olur” diye konuştu.

 

“GENÇLERİ TUTAMAYIZ, YERİNİ SURİYELİLER DOLDURUR”

Son olarak halkı vatandaşlık görevini yerine getirmek için sandığa gitmeye davet eden İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Duyarlı olalım. Bunun bir vebal olduğunu bilerek hareket etmenizi talep ediyorum. Yoksa hepimiz masraf eder, gençlerimize üniversiteyi bitirtiriz ama burada tutamayız. Bu gençler okumuş, yazmış, bilgili birikimli gençler. Onlar gider, yerini de bunlar doldurur. Anaların evlat hasreti, gençlerin de sıla hasreti devam eder. Dünyada böyle bir şey yok, okumuşlarını ihraç eden ama cahilleri ithal eden bir ülke yok. Ama proje böyle ve bunu da açıkça söylüyorlar, ‘biz cahillerin oyu ile iktidardayız’ diyorlar” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA