İşçilere sandık çağrısı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İşçilere sandık çağrısı!


 

Türkiye’nin 28 Mayıs’ta tek adam rejimini, domuz bağını, çocuk istismarını, kadın cinayetlerini oylayacağını söyleyen Genel-İş Şube Başkanı Kemal Göksoy, “Başta üyelerimiz olmak üzere bütün halkımızı oy kullanmak için sandıklara çağırıyoruz” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası Mersin Şube yönetimi, Türkiye gündemine yönelik sendikanın tavrı ve beklentilerini düzenlediği basın açıklaması ile kamuoyuyla paylaştı. Sendika binasında yapılan açıklamayı genel İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy okudu.  

 

SANDIK GÜVENLİĞİ TEPKİSİ
Göksoy, öncelikle seçim süreci ve sandık güvenliğine yönelik, iktidarın oy ve ötesini, avukatları ve muhalif güçleri hedef alarak saldırı ve linç girişimini şiddetle kınadı

“Ülkemizde geçmişte yabancısı olmadığımız seçim entrikalarının yeni bir uygulamasıyla karşı karşıya kaldık” diyen Kemal Göksoy, “Yine derin güçlerin her zaman olduğu gibi hilelerden vazgeçmediler ve her türlü hileye rağmen mevcut iktidar ve onun tek adamı kazanamadı.

21 yıldır antidemokratik uygulamalarla ülkeyi getirdikleri başkanlık rejimi ile uyguladıkları politikada Türkiye ekonomik, sosyal ve kültürel boyutu ile geriye giderken çalışan, üreten, işçi, çiftçi, esnaf her geçen gün daha da yoksullaştı açlık sınırının altında asgari ücret reva görülen işçinin geldiği durumu ve muhteşem yüzyılı özetlemeye halkın kuru soğana muhtaç olması yeter artar bile” dedi.

 

“28 MAYIS’TA VERECEĞİMİZ KARAR ÜLKEMİZİ HANGİ CUMHURBAŞKANIN YÖNETECEĞİNDEN İBARET DEĞİLDİR”

AKP döneminin övündüğü başkanlık rejiminin yaratığı tahribatın ortada olduğunu söyleyen Başkan Göksoy, insanca çalışma ve insanca yaşama bir yana hayatta kalmayı bile sağlamaktan çok uzak bir düzenle karşı karşıya olunduğunu savundu.

“Biz işçiler ve emekçiler olarak 28 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimlerinde vereceğimiz karar ülkemizi hangi cumhurbaşkanın yöneteceğinden ibaret değildir.

Bu seçim bizim için esas olarak adaleti ve demokrasiyi ağır biçimde tahrip eden ülkeyi şirket gibi yöneterek depremde milyonları enkaz altında bırakan otoriter başkanlık sistemini değiştirmek için kimseyi ötelemeden, parçalamadan birlik olacağımız bir seçimdir.

 

“TEK ADAM REJİMİNİ, DOMUZ BAĞINI, ÇOCUK İSTİSMARINI, KADIN CİNAYETLERİNİ OYLAYACAĞIZ”

Biz Genel İş Sendikası Mersin Şubesi olarak emeğimizi hiçleştiren alın terimizin ve emeğimizin karşılığında daha fazla vergi ve sömürü sistemini dayatan mevcut iktidarın kaybetmesi için, ölüme karşı yaşamı, savaşa karşı barışı, esarete karşı özgürlüğü, geleceği, gençliği, çocukları, eğitimi, bilimi, laikliği, adaleti, tek adam rejimini, domuz bağını, çocuk istismarını, kadın cinayetlerini oylayacağız.

Bunun için örgütlü olduğumuz bütün işyerlerini önce oy kullanmaya gitmelerini sonrada sandıklara ve oylarımıza sahip çıkarak 28 Mayıs’ta bu köhnemiş düzene karşı bizler buradayız, bir aradayız ve bu karanlığı yıkarak emeğin aydınlık Türkiye’sini hep birlikte kurmaya davet edeceğiz.

 

İŞÇİLERE SANDIK ÇAĞRISI

Şimdi her zamankinden daha çok eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik, barışçıl, laik ve bilimsel bir ülkeye hiç olmadığımız kadar ihtiyacımız var bunu gerçekleştirmenin tek ve en doğru yolu 28 Mayıs’ta kullanacağımız oylarımızla değişimi, dönüşümü sağlamaktan geçiyor. Bundan dolayı başta üyelerimiz olmak üzere bütün halkımızı oy kullanmak için sandıklara çağırıyoruz. Yaşasın işçilerin birliği, yaşasın örgütlü mücadelemiz, yaşasın DİSK, yaşasın Genel İş” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA