Tren seferlerinde faciadan dönüldü! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tren seferlerinde faciadan dönüldü!


 

Mersin ve Adana’da gece etkili olan yağış nedeniyle tren seferleri durdu! Bölgede sık sık inceleme yapan ekiplerin Mersin - Taşkent tarafındaki bölgede rayların altının boşaldığını fark etmesi ile faciadan dönüldü!

HEDİYE EROĞLU
 

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından gerçekleştirilen, Adana-Mersin tren seferlerini sel vurdu.

Bölgede gece etkili olan sağanak yağış adeta afete döndü. Ev ve işyerlerini su basarken, araçlar sular altında kaldı. Yağışılar nedeniyle tarım arazileri de sular altında kalırken adeta Mersin ve Adana felç oldu.

 

RAYLARI NALTI BOŞALDI!

Yağışlar tren seferlerini de vurdu. Meteorolojinin uyarıları doğrultusunda bölgede sık sık inceleme yapan ekipler Mersin - Taşkent tarafındaki bölgede rayların altının boşaldığını fark etti. Yağıların sürmesi nedeniyle seferlerin durdurulması kararı alındı. TCDD’nin bu kararı ile adeta faciadan dönüldü.

 

HAYAT FELÇ OLDU

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Mersin İl Temsilcisi Önder Alıcı, konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, yağışlar nedeniyle ekiplerin sürekli teyakkuzda olduğunu ve bölgede sık sır incelemeler yaptıklarını söyledi. Bu incelemeler doğrultusunda Mersin - Taşkent tarafındaki bölgede rayların altının boşaldığının fark edilmesi ile faciadan dönüldüğünü belirten Alıcı, “Yağmur maalesef ki her iki kentte de büyük olumsuzluklara neden oldu. Demiryolu ulaşımı da bu nedenle aksadı.  

 

GÜNDE ORTALAM 15- 20 BİN İNSAN TAŞINIYOR

Geceki yağmurdan dolayı Mersin - Taşkent tarafında tren yolunda rayların altı boşaldı. İkinci bir Çorlu vakası gibi bir durum ortaya çıktı. Selden dolayı büyük bir facia yaşanabilirdi. Arkadaşların ve bölgenin kontrolü sonucu rayların altının boşaldığı görüldü ve tren seferleri durdurularak facianın önüne geçildi.

Mersin ile Adana arasında çok yoğun bur demiryolu taşımacılığı yapılmakta. Her gün ortalama 24 tren ile yapılan seferler sayesinde yaklaşık 15- 20 bin insan karşılıklı olarak taşınmakta. Böylesine büyük bir hatta yaşanabilecek olası bir kaza binlerce cana mal olabilirdi” dedi.

 

ÇORLU TREN FACİASI NEDİR?

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz 2018’de meydana gelen ve 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 300’den fazla kişinin de yaralandığı tren kazası davasında, duruşma 19 Temmuz’a ertelendi.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından Çorlu’da yaşanan tren faciasından neredeyse 1,5 yıl sonra yayınladığı raporda, kazadaki ihmal ve eksiklikler sıralanırken, kaza sebebi olarak sık sık 'yağış' vurgusu yapıldı. Faciaya neden olan menfezin, ‘Rumeli Demiryolu hattının İstanbul-Edirne kısmının 1873’de hizmete girdiği dikkate alınarak’, yaklaşık 145 yıllık olduğunun tahmin edildiği vurgulanan raporda, söz konusu menfezin kazadan önceki son kontrolünün, ilkbahar kontrolü kapsamında Mayıs 2018’de yapıldığı, bu kontrolde menfezin mecrasının dolu olmadığı ve mecrada herhangi bir temizliğe ihtiyaç olmadığının tespit edildiği belirtilerek, “Yalnızca balast tutucu yapılması önerilmiştir. Kaza tarihinde balast tutucu henüz yapılmamıştır” dendi.

Raporda, menfezin çökmesine yol açan meteorolojik koşullar ve buna bağlı olarak yapılması gereken ve yapılmış denetimlerle ilgili dikkat çeken detaylar ortaya çıktı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA