Park işgaline seçim dokunulmazlığı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Park işgaline seçim dokunulmazlığı!


 

Mersin’de artan nüfus ile birlikte katlanan park işgaline seçim dokunulmazlığı isyan ettiriyor! Yasak dinlemeyen sürücülere karşı yetkililer daha çok denetim için göreve çağrıldı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in ana artellerinden ara sokaklarına kadar her yerde rastlanır hale gelen park işgalleri yurttaşların tepkisine neden oluyor. Yasak dinlemeyen sürücülere karşı yetkililer daha çok denetim için göreve çağrıldı.

 

İSTİKLAL CADDESİ KİLİT!

Özellikle kent merkezinde İstiklal Caddesi’nde artan park yasağı eleştirilere neden oluyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin iki etap halinde yenileme çalışması yaptığı İstiklal Caddesi’nde şerit daraltılarak, tek yön uygulamasına geçilirken bir de üstüne sağ bölümün araç parklarınca işgali kilit olan trafiğin kördüğüm olmasına neden oluyor. İstiklal Caddesi esnafı ve vatandaşlar caddenin bu düzenleme ile artan trafiği kaldıramadığını söyleyerek, yetkilileri işgalci parklara karşı harekete geçmeye çağırdı.  

 

GÖREN, DUYAN YOK!

Yine kent merkezinde neredeyse günün her saati yoğunluk yaşanan Kuvayi Milliye Caddesi’nde de benzer bir durum yaşanıyor. Halk arasında Hastane Caddesi olarak bilinen mevkide özellikle sağlı sollu park eden araçlar trafiğin kaosa dönmesine sebep olurken ana caddelerde yetkili Büyükşehir Belediyesi’nin trafik zabıtaları ve Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekiplerinin adeta görünmez olduğu bölgede, başı boş ve keyfi bir düzen hüküm sürüyor. Adeta isteyenin istediği yere park ederek caddeyi işgalden kaçınmaması, ‘seçim dokunulmazlığı’ olarak yorumlanırken vatandaşlar ve bilinçli sürücüler bu duruma isyan ediyor.

 

NÜFUS ARTTI ÇÖZÜM ÜRETİLMEDİ!

Kentin Suriyeli sığınmacılar, Rusya ve Ukrayna’nın ardından deprem bölgesinden aldığı yüzbinlerce kişilik göç ile birlikte alt ve üst yapısının yetersizliği günbegün şehir sakinlerini zorlayarak mağdur ederken özellikle trafik konusundaki sorunların artmasına rağmen yetkililerin gereğini yapmayarak sahaya inmemesi kaosun büyümesine neden oluyor.   

Artan nüfusa rağmen sorunların çözümünde yetersiz kalınması kentleşmeyi geriye götürürken, mağduriyeti de arttırıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA