Mersin’de ıslak imzalı oy tutanakları dolmuşta bulundu! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de ıslak imzalı oy tutanakları dolmuşta bulundu!


 

Bir dolmuşta bulunan ıslak imzalı oy tutanaklarını tespit eden TİP Mersin İl Örgütü, “Biz biliyoruz ki AKP iktidarı her türlü oy hırsızlığına müsait bir iktidardır. Bunun takipçisi olacağız ve 2’nci turda mutlaka saray rejimini yeneceğiz” diye yaşanılan olaya tepki gösterdi.

Haber Merkezi

 

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nin ıslak imzalı oy tutanakları bir dolmuşta bulundu.

Yurttaşlardan gelen ihbar üzerine tutanakların bulunduğu yere giden Türkiye İşçi Partisi (TİP) Mersin İl Örgütü, 1395 nolu sandığa ait tutanakları Yüksek Seçim Kurulu (YSK) çalışanlarına teslim etti.

Yaşanılan hukuksuzluk hakkında açıklama yapan TİP Parti Meclisi üyesi Bülent Ufuk Ateş, “Dolmuşta unutulan seçim evraklarının bu seçimin nasıl da yolsuzluğa açık ve hırsızlığa yönelik bir seçim olduğunu en somut göstergelerinden bir tanesi. Türkiye İşçi Partisi bu tür yolsuzlukların, bu tür hırsızlıkların her zaman takibinde olduğu gibi bundan sonra da olacaktır. Biz biliyoruz ki AKP iktidarı her türlü oy hırsızlığına müsait bir iktidardır. Bunun önüne geçeceğiz. Bunun takipçisi olacağız ve 2’nci turda mutlaka saray rejimini yeneceğiz. Tüm yaptığı yolsuzluklara karşı bunu başaracağız” ifadelerini kullandı.

İhbarı alan CHP Mersin İl Teşkilatı da olay yerine gelerek YSK temsilcileri tutanakları teslim alana kadar bekledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA