TİP Kılıçdaroğlu için sahaya indi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TİP Kılıçdaroğlu için sahaya indi


 

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde TİP Mersin 1. sıra Milletvekili adayı olan Güneş yaptığı açıklamada, Saray Rejimi’nden kurtulmak için Cumhurbaşkanlığı Seçiminin 2. turunda da Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıkladı.

BARIŞ ÇOBAN

 

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Türkiye İşçi Partisi(TİP) Mersin 1. sıra Milletvekili adayı olan Hakan Güneş ve TİP üyeleri, TİP Mersin İl Örgütü binalarında yaptıkları basın açıklamasıyla Cumhurbaşkanlığı Seçiminin 2. turunda yapacakları seçim kampanyasını açıkladılar. Partisi adına açıklamayı yapan Güneş, faşizmi geriletmek için Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini ifade etti.

 

KAVGA DEVAM EDİYOR

Hakan Güneş, şuan ülkenin tamamının seçim güvenliğine ilişkin tartışmalara devam ettiğini ve 2. tura kalmış olan Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin nasıl bir siyasi atmosferde gerçekleşeceğini konuştuğunu ifade etti.

14 Mayıs'ta gerçekleşen Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı Seçiminin akıllarda soru işareti bıraktığını söyleyen Güneş, seçimin değerlendirmesini yaptı ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin 2. turuna ilişkin politik tutumlarını açıkladı: "Öncelikle bu seçimden partimizin de dahil olduğu muhalefet bloğu olarak bir zaferle çıkmadık. Ancak Erdoğan'ın da zaferinden söz etmek mümkün değil. Dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Seçimi açısından kavganın devam ettiğini söyleyebiliriz.

 

AKP VE MHP'LİLER SEÇİM ORTAMINI TERÖRİZE ETTİ

Biz çeşitli itirazlarımızı, seçim güvenliğine ilişkin tespit ettiğimiz itirazlarımızı, usulsüzlükleri ve ihlalleri bir dosya halinde parti avukatlarımız aracılığıyla YSK'ya iletiyoruz. Tek tek tespit ettiğimiz itirazlarımız da il seçim kurulları düzeyinde devam ediyor. Keza diğer muhalif partilerinde bu konularda çalışmalar yaptığını hepimiz görüyoruz. Ancak bunun çokta sonuç getirmediğini görüyoruz. Çünkü il ve ilçe seçim kurulları AKP'nin elinde. Sandıkların oy sayım işlemleri tamamlandıktan sonra Mersin Adliyesi'ne getiriliyor ve oylar burada birleştirilip YSK'ya veri olarak giriliyor. Biz daha araçlar ulaşmadan orada yerimizi almıştık ve gece 4'e kadar orada bulunup bütün görevlerimizi yaptık. Görevli arkadaşlarımızla ve Milletvekili adaylarımızla orada gördüğümüz şey, bütün düzeni muhaliflere sıkıntı yaratmak kurmuş olduklarıydı. Buna itirazlarımızı dile getirdiğimizde, birkaç ilçe seçim kurulunda bu düzeltildi ama çoğunda düzeltilmedi. İkinci olarak bu yetmezmiş gibi AKP ve MHP'li il, ilçe başkanları hatta bazı belediye başkanları, kadın görevlilere küfür etmek suretiyle ortalığı daha da terörize ettiler. Bir ilçe kurulundan , başka bir ilçe kuruluna gittiler.

 

MUHALİF PARTİ  YETKİLİLERİ VE ADAYLARI ADLİYEYE ZAMANINDA GELMEDİ

Kimi arkadaşlarımıza ve bizim yoldaşlarımızı da aynı şekilde fiziki şiddet dahi uyguladılar. Orada birçok görevli insan ağır korku yaşadı. orayı terk etmek isteyenler oldu. Müşahitlerden giden oldu. Tabi ki TİP'li tek bir arkadaşımız dahi gitmedi ama oradaki birçok partinin yetkili insanlarının bile korkup, terörize olduğunu ve gittiğini gördük. İsim isim anmak istemem ama muhalefet partilerinin de ne milletvekili adayları ne de yetkilileri zamanında gelmedi. İsim vermeyeceğim ama birkaç tanesi geldi ama geç geldi. Halihazırda seçilmiş olan milletvekillerinden sadece iki tanesini gördüm. Diğerleri bulunmadı. Dolayısıyla halkın onlar için yürüttüğü çalışmanın takipçiliğini doğru düzgün yapmadılar.

 

SARAY'DAN KURTULMAK İÇİN KILIÇDAROĞLU

Biz birinci turda olduğu gibi ikinci turda da Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz. Birinci turda olduğu gibi ikinci turda da halkı Kılıçdaroğlu'na oy vermeye çağırıyoruz ve çok aktif bir şekilde saha da kapı kapı dolaşarak da bu çalışmanın bir parçası olacağımızı ilan ettik. Hatta sanırım bu çalışmayı Antalya'da, Mersin'de, İstanbul'da ve Muğla'da olmak üzere ilk kez biz duyurduk. Biz bu meseleyi bir Kılıçdaroğlu meseli olarak değil Saray Rejimi'nden kurtuluş meselesi olarak görüyoruz. O yüzden kendi meselemiz olarak görüyoruz. Dolayısıyla da kaybedecek tek dakikamız bile yok. Bu yüzden sokaklara çoktan indik.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA