YENİŞEHİR’DE PLAN NE? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YENİŞEHİR’DE PLAN NE?


 

AKP’nin karşı çıktığı Yenişehir Belediyesi’nin 1 ve 2’inci etaba ilişkin bazı imar düzenlemelerinin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’ın makamında 2 aydır bekletilmesi tartışma yarattı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, 2023 Yılı Mayıs Ayı Olağan Toplantısı II. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Mersin’in en değerli bölgesi merkez Yenişehir ilçesinde özellikle deprem sonrası yapılaşma talebinde patlama yaşanırken, 1’inci ve 2’inci etap imar planlarının 2 aydır Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in makamında bekletilmesi tartışmaya neden oldu.

 

YENİŞEHİR’DE PLAN BİLMECESİ

AKP’li Mehmet Sadık Türüt, Yenişehir’in 1. Ve 2. Etap binlik planlarının 2 aydan fazladır Büyükşehir Belediye Başkanlık makamında beklediğini anımsatarak, “Yenişehir Belediye meclis üyesi olmam münasebetiyle planlarda itirazım olan yerler vardı. Yasal olarak kanunda size verilen süre binlik süre 3 aydır. Şimdi ben Büyükşehir’in yeni meclis üyesi olmam nedeniyle sizin bu konuları komisyonlara havale ettiğiniz düşüncesindeydim ama aldığımız bilgilere göre daha hala makamınızda bekliyormuş. Konuyla ilgili yasal süreci aştığınız elbette biliyorsunuzdur. Bu planlar şehir için önem arz ediyor. İnsanlar bu planları beklemekte” dedi.

 

YENİŞEHİR’İN İMAR PLANLARI 2 AYDIR SEÇER’İN MAKAMINDA BEKLİYOR

Başkan Seçer, yasal süreci aşmadıklarını belirtirken, Türüt, “Siz inceledikten sonra meclisinde bir değerlendirme süresi olacak” dedi. Seçer ise “Yasal süreyi aştığımız zaman alt belediyenin aldığı meclis kararı geçerli sayılır” dedi.

Türüt ise “O zaman orada sayın başkanın farklı bir amaç güttüğünüz fikri bende uyanır” diyerek tepki gösterdi. Seçer ise bürokratlarından konuyla ilgili bilgilendirme yapmalarını istedi. Türüt, “Bizim itirazlarımız olan ve muhtemelen mahkemede belediyenin aleyhine sonuçlanacak mevzular var. Ve bu yapılanı bunları farklı bir yöntemle hayata geçirme çalışması olarak görürüz. Bu da doğru değil” dedi.

 

“YENİŞEHİR MECLİSİ DEĞERLENDİRMELİ”

Seçer ise “Doğruluğunu yanlışlığını biz değerlendiriyoruz mutlaka” derken, Türüt, “Yenişehir Belediye Meclisinin de değerlendirmesi lazım” yanıtı verdi.

Bunun üzerine Seçer, “Yenişehir Belediye Başkanı orada” diyerek, Abdullah Öziyğit’e topu attı.

AKP’li Türüt ise, “Bu konuyu ivedilikle gündeme almanızı buradan size rica ediyoruz” dedi.

 

“BUNLAR İMAR, RANT KONULARI”

Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanı Mustafa Solak da, söz konusu alanlarla ilgili imar dairesinin gerekli incelemeleri yaptığını söyleyerek, “Son günlerde ki yoğunluktan dolayı gecikti. Yasal süre önümüzdeki ay doluyor” dedi.

Seçer de, yasal süre içinde komisyona sevk etme haklarının olduğunu belirterek, “Oralar öyle kolay yerler değil, incelememiz gereken konular, itirazlar var. Bunlar imar, rant konuları. Dolayısıyla bizim iki düşünüp bir karar vermemiz lazım. Bunu karşılıklı tartışmaya dönüştürmeyelim” dedi.

 

ÖZYİĞİT: “VATANDAŞ BEKLİYOR”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise “Başkanım toplantı girişinde de sizlere sunduğum konu buydu. Birinci ve ikinci etabı vatandaşın beklediği noktasında. Çünkü son ayamaya gelmiş ve son itirazlar görüşülecek. Bunlar bitmeden de orada insanların işleri ilerlemiyor. Süremiz şuanda var. Bu konuda bir sorun yok, yasal süre aşılmış değil, ama komisyonda da çok uzun süre kalmazsa Mayıs ayında inşallah çözeriz diye düşünüyorum” dedi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA