TİP’ten ağır sitem! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TİP’ten ağır sitem!


 

Emek ve Özgürlük İttifakı içinde olmasına rağmen Mersin’de kendi listesiyle seçimlere giren TİP, büyük kampanyanın etkisini sahada göremedi. TİP Mersin’de 23 bin 983 oy aldı, yüzde 2,1 oranında kaldı ve milletvekili çıkaramadı. TİP 1. Sıra Mersin Milletvekili Adayı Hakan Güneş, “Mersin’de dost ve müttefik partilerden vekil adaylarının bile toplantılarda yurttaşlara ‘gönlünüzdeki TİP’e oy vermeyin’ çağrılarının karşısında daha başarılı bir kampanya yapabilirdim belki ama yalanlar karşısında yeterince başarılı olamadım. Üzgünüm, özür dilerim” dedi.

Haber Merkezi

 

Mersin’de 14 Mayıs seçimlerinde en büyük hayal kırıklığı yaşayan partilerden birisi de Türkiye İşçi Partisi oldu. Yeşil Sol Parti’yle ittifak yaparak baraj sorununu da çözen TİP’e destek veren CHP içindeki belli bir kesimin, son anda oylarını CHP’de tutması ile Mersin başta olmak üzere Türkiye genelinde hezimet yaşandı.

Mersin’de “1 kesin, 2’yi zorluyoruz” havasına giren ve buna inandırılan TİP milletvekili adayları, aldıkları 24 bin 933 oyla milletvekili çıkaramadı. Parlamento seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre TİP, TBMM’de sadece 4 sandalye kazandı.

 

“YOLUMUZ DAHA ÇOK KESİŞECEK”

Sonuçlarla ilgili bir açıklama yapan TİP 1. Sıra Mersin Milletvekili Adayı Hakan Güneş, “Sevgili Mersinliler, Yol arkadaşlarım, Yoldaşlarım. Bu bir teşekkür, dertleşme ve değerlendirme mektubudur.  İçimizi dökmeye, dert ortağı olmaya ihtiyacım var, ihtiyacımız var. 16 yaşından beri bu ülkeyi ve halkı karşılıksız seven bir devrimci olarak sizinle konuşmak istiyorum.  Öncelikle teşekkürlerle başlamak istiyorum: Sadece seçim sürecinde değil, deprem sabahından beri durmaksızın çalışan ve hiçbir partide eşi benzeri olmayan yoldaşlarım, yol arkadaşlarım sizlere minnettarım. Birlikte yazdığımız hikaye inanılmazdı. Sadece iktidar cephesinin değil, dost ve müttefik güçlerin dahi karalama ve korkuyla yönlendirme siyasetlerine boyun eğmeksizin bana, bize, partimize oy veren Mersinliler: Altın kıymetindesiniz her biriniz. Sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Yolumuz daha çok kesişecek. Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk turda seçilememesi ülkemizin ve bizlerin en önemli gündemidir ve TİP'in sosyalist solun son 43 yılda ulaştığı en yüksek başarıya ulaşması bile bir sevince değil, buruk bir gurura ve mücadele azmi için bir tutunma duygusuna vesile olabiliyor” ifadelerini kullandı.

 

MÜTTEFİK PARTİLERİN ADAYLARI, “TİP'E OY VERMEYİN”

“Şimdi bu tabloyu görüp gönlü TİP'ten yana olan on binlerce Mersinli'nin keşke matematik yönlendirmelerine değil gönlümüzde yer eden bizi gerçekten temsil eder dedikleri TİP'e oy vermediklerine pişman olduklarına eminim. Canınız sağolsun sizi karşılıksız sevmeye devam edeceğim” şeklinde konuşan Güneş, “2. turda Kemal Kılıçdaroğlu'nu çıkartmak için birlikte canla başla çalışacağız. Sizi Mersin'den temsil yetkisi verdiğiniz birçok vekilin temsil etmeyeceğini ama Erkan'ın, Sera'nın, Ahmet'in ve Can'ın temsil edeceğini biliyorsunuz. Oy vermeseniz de onlar sizin de vekillerinizdir. Bu süreçte Mersin’de dost ve müttefik partilerden vekil adaylarının bile toplantılarda yurttaşlara ‘gönlünüzdeki TİP'e oy vermeyin’ çağrılarının karşısında daha başarılı bir kampanya yapabilirdim belki ama yalanlar karşısında yeterince başarılı olamadım. Üzgünüm, özür dilerim. Bizden bağımsız ev ev dolaşan gönüllülerimizi de olağanüstü çabalarından dolayı kutluyor, her birine tek tek sarılıyorum. İkinci turda Kılıçdaroğlu'nu çıkartmaya, Hatay'da hayatı yeniden kurmaya, Mersini’ yeniden kazanmaya, TİP'in ülke başarısını daha yukarı çıkartmaya and olsun.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA