Mersin’de gözler imar planlarında | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de gözler imar planlarında


 

Bugün toplanacak Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, kentte yıllardır beklenen imar planları ile ilgili önemli görüşmeler gerçekleştirecek.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, 2023 Yılı Mayıs Ayı Olağan Toplantısı II. Birleşim Gündemi 15 Mayıs Pazartesi günü saat 14:00’de Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak.

İlk oturumu geçen hafta yapılan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in 10 milyar 680 milyon TL bütçeye sahip belediyenin yeni ve süren yatırımları ile EYT için 1 milyar 690 milyon TL borçlanma yetkisi talebi öne çıkmıştı. Talep ilgili komisyonlara sevk edilmişti.

 

GÜNDEMİN ÖNE ÇIKAN KONUSU İMAR PLANLARI

Bugün yapılacak mecliste ilk olarak komisyonlara havale edilen konular görüşülecek. Bu kapsamda ilk olarak Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği’nin 40. maddesi gereğince hazırlanan “Mersin Büyükşehir Belediyesi 2022 Mali Yılı Kesin Hesabı” ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen konunun görüşülmesi yapılacak.

Daha sonra yıllardır beklenen Akdeniz-Toroslar-Yenişehir-Mezitli İlçeleri 2. Etap 2. Bölge 1/5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı ile ilgili askı ilan süresi içerisinde gelen itirazlar ele alınacak. İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Ulaşım Komisyonu ile Kamu ve Özel Sektör Yatırımları Koordine ve İzleme Komisyonu’na müştereken havale edilen konuyla ilgili görüşmelerden sonra planlar hızlanacak.

Meclis yine bu kapsamda Akdeniz-Toroslar-Yenişehir-Mezitli İlçeleri 1/5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı Tece Bölgesi GMK Kuzeyi Revizyonu’na askı ilan süresi içerisinde gelen itirazları da değerlendirecek. Meclisin 3’üncü gündem maddesi olarak İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Ulaşım Komisyonu ile Kamu ve Özel Sektör Yatırımları Koordine ve İzleme Komisyonu’na müştereken havale edilen konunun görüşmesi yapılacak.

Meclis, Efrenk (Müftü) Vadisi Yenişehir Kesimi I. Etap 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı’na askı ilan süresi içerisinde gelen itirazların görüşülmesi ile devam edecek.

 

TOROSLAR İMAR PLANLARINI BİTİRMEK İSTİYOR

Daha sonra ise Toroslar ilçesinin imar planı düzenleme talepleri ele alınacak. Özellikle depremler sonrası büyük ilgi gören ilçenin yoğun imar talebine cevap verebilmek için bir an önce bitirmek istediği planlar ile ilgili ilk olarak 9. Etap 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı’na askı ilan süresi içerisinde gelen itirazlar ele alınacak.

Daha sonra Toroslar 5. Etap 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı’na askı ilan süresi içerisinde gelen itirazlar ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Ulaşım Komisyonu’na müştereken havale edilen konu görüşülecek.

 

YENİŞEHİR’DE 3. ETAP GÖRÜŞÜLECEK

İmar planlarında gözlerin çevrildiği önemli bölgelerden Yenişehir’de de 3’üncü etap 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı'na askı ilan süresi içerisinde gelen itirazlar ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Ulaşım Komisyonu ile Kamu ve Özel Sektör Yatırımları Koordine ve İzleme Komisyonu’na müştereken havale edilen konunun görüşülmesi sağlanacak.

 

GÜLNAR’A GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ

Meclis daha sonra Mersin İli, Gülnar İlçesi, Şeyhömer Mahallesi, 117 ada, 18 No.lu Parselde “Güneş Enerji Santrali” yapılması amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı teklifi ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Ekonomik Kalkınma ve Turizm Komisyonu’na müştereken havale edilen konu görüşülecek.

Komisyonlara havale edilen konuların sonuncusu Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 10.02.2023 tarihli ve 86 sayılı kararı ile onaylanan; Mersin İli, Tarsus İlçesi, Mantaş Mahallesi, 115 ada 32 No.lu parselin “Mezarlık Alanı” olarak planlanmasına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı tekliflerine askı ilan süresinde yapılan itirazlar ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’na müştereken havale edilen konunun görüşülmesi olacak.

 

TARSUS TARİHİ CANLANDIRILMAK İSTENİYOR

Meclis birimlerden gelen konuların görüşülmesi ile sürecek. Bu kapsamda Tarsus Tarihi Kent Merkezi Koruma Strateji Rehberi ile proje alanındaki tescilli taşınmaz Kültür Varlıklarının ve Arkeolojik Sit Alanlarının önemini vurgulayacak biçimde ve alanın ihtiyaçlarına cevap vermek üzere sağlıklı, yaşanabilir, ergonomik, sürdürülebilir ve estetik bir çevre elde edilmesi amacıyla hazırlanacak Koruma ve Canlandırma Proje Paketlerinin, çalışma ve uygulama sürecinin hayata geçirilmesine yönelik olarak Mersin Üniversitesi Rektörlüğü  ile ortak proje gerçekleştirilmesi ve belediye ile Mersin Üniversitesi Rektörlüğü arasında yapılacak “Tarsus Tarihi Kent Merkezi Koruma ve Canlandırma Projesi”ne ilişkin protokolün imzalanması için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanına protokol imzalama yetkisi verilmesi ile ilgili konunun görüşülmesi gerçekleştirilecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA