Anneler Günü alışverişini seçim vurdu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Anneler Günü alışverişini seçim vurdu


 

Mersin’de Anneler Günü’nde esnaf beklediği satışı yapamadı. Seçimlere denk gelmesi nedeniyle beklenen alış veriş oranına ulaşılamadı.

Hediye Eroğlu

 

Ekonomik krizin derinden hissedildiği Türkiye’de alım gücü düşen yurttaş, Anneler Günü’nde hediye almaktan uzak kaldı. Bu durum Mersin’e de benzer şekilde yansıdı. Mersin’de Anneler Günü’nde esnaf beklediği satışı yapamadı. Seçimlere denk gelmesi nedeniyle beklenen alış veriş oranına ulaşılamadı.

 

AVM VE ÇARŞI BOŞ KALDI

Özellikle alışveriş merkezleri ile çarşı merkezde Anneler Günü ve öncesinde beklenen hareketlilik gerçekleşmedi. 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerine denk gelmesi nedeniyle yurttaşlar alışverişten kaçındı. Adeta alışveriş merkezleri ve çarşının boş kaldığı Anneler Günü’nde piyasalar beklediği hacmi göremedi.

 

ÇİÇEKÇİLER UMDUĞUNU BULAMADI

Mersin çarşı esnaflarından çiçekçi Hasan Cebe, ilk defa böylesine düşük bir alışveriş düşüklüğüne şahitlik ettiğini söyleyerek, Anneler Günü hareketliliğinin beklentilerinin çok altında kaldığını dile getirdi.

Çiçek alımlarının günden güne düştüğünü özel günler dahi istedikleri işi yapamadıklarını aktaran Cebe, “Anneler Günü’nde özellikle biraz hareketlenme olur diye bekliyorduk ama olmadı. Vatandaş hem alım gücünün düşmesi hem de seçim nedeniyle çiçek almaktan kaçındı” dedi.

 

RESTORANLAR BEKLEDİĞİ MÜŞTERİYİ GÖREMEDİ

Restoran işletmecisi Hakan Sadık da, Anneler Günü’nün seçim ile çakışmasının işlerini vurduğunu söyleyerek, “Hazırlık yapmıştık ancak beklediğimiz gibi bir müşteri kitlesini yakalayamadık. İşler beklediğimizden düşük oldu. Evlere siparişler de düşüş var. En önemli etken tabi ki ekonomi ancak seçim de ekstra olumsuz bir etken oldu” dedi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA