Büyükşehir, Akdeniz’de sınıfta kaldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Büyükşehir, Akdeniz’de sınıfta kaldı


 

Akdeniz’in altyapı eksiklerinin giderilmesinde ‘pozitif ayrımcılık’ sözü ceren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e yüklenen Zafer Şahin Özturan, “Sözünüzü yerine getirmediniz, sınıfta kaldınız” tepkisi verdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in altyapısı en sorunlu bölgesi olan Akdeniz bölgesine pozitif ayrımcılık sözü veren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Sınıfta kaldın” eleştirilerinin odağı olmaya devam ediyor. Son olarak Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Mayıs Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısında, AKP’li Meclis üyesi Zafer Şahin Özturan yine Akdeniz’e yönelik hizmet yetersizliğini gündeme taşıdı.

 

“AKDENİZ’E POZİTİF AYRIMCILIK YAPMA SÖZÜNÜZÜ YERİNE GETİRMEDİNİZ”

AKP’li Zafer Şahin Özturan da, özellikle seçim bölgesi Akdeniz’e dair eksikliklere değindi. “Yapılanlara teşekkür ediyoruz. Ama Akdeniz Mersin’in ilk yerleşmesi ve geçmişe baktığımızda bugün mahallelerinin altyapılarında içme suyundan kanalizasyona en büyük eksiklerin olduğu bölge yine Akdeniz” diyen Özturan, “Her mecliste bunu dile getirdik ama 5’inci seneye girmemize rağmen çok büyük yol kat edemedik.

Toroslar, Homurlu ve Kazanlı mahallelerinin altyapı projelerinde hala bir adım atılamadı.

Aynı şekilde kırsalda ciddi bir altyapı eksikliği var. Her defasında bunu dile getirdim ama maalesef hep zaman denildi ve bugün 5. Seneye geldik ve yol kat edemedik.

Sayın başkan Akdeniz’e pozitif ayrımcılık yapacağını söylemişti ama bu konuda sınıfta kaldı, Bizim mahallelerimizin bir çoğu 1960’lı, 1970’li yıllarda oluşan mahaller bunların içme suyu ile ilgili altyapılarının yenilenmesi gerekiyor.

Hala köylerimizde foseptik çukurlarından vidanjörler ile çekim yapıyoruz. Akdeniz bazında bu faaliyet raporuna baktığımda sizde ciddi bir performans düşüklüğü gördüm.

Öte yandan kayıp kaçak ile ilgili mücadelede net rakamlar göremedik.

Kaçakla ilgili SCALA diye bir sistem kurduk. Her yerde bunu övüyorsunuz ama verileri bir türlü net olarak önümüze koyamadınız. Yüzde 60 kayıp kaçak ile mücadeleye başladık ama bugün bu oranın neye düştüğünü net olarak göremedik.

Geçtiğimizde bize en çok iletilen şikayetler MESKİ ile ilgili. Yapılanlara teşekkür ettik ama yapılmayan o kadar çok şey oldu ki, vatandaşların talepleri yerine getirilemedi. Akdeniz’de pozitif ayrımcılık göremedik. Sorunlarla ilgili mesafe kat edilemedi” diye konuştu.

 

“AKDENİZ’DE SINIFTA KALDINIZ ELEŞTİRİSİ HAKSIZ”

Vanapp Seçer ise Özturan’ın eleştirisinin haksızlık olduğunu söyleyerek, “Asıl büyük yatırım Kazanlı-Homurlu içme suyu hattı. Bu projenin maliyeti 200 milyon TL’nin üzerinde. Gönül ister ki Kazanlı tabi ki farklı bir bölge yapısal sorunlar yaşayan bir bölge. İmarından altyapısına kadar bugüne kadar ihmal edilmiş olmasından çarpık kentleşmeye, yapı stoğuna kadar birçok sorunu bünyesinde barındıran bir ilçemiz. Elbette her ilçemizi hak ettiği yatırım yapmak isteriz” dedi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA