Mersin derbisinde gülen Silifke oldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin derbisinde gülen Silifke oldu


 

BAL’dan 3. lige yükselme terfi maçında Mersin temsilcileri Silifke Belediyespor ve Anamur Belediyespor karşı karşıya geldi. Maçta gülen taraf grubunu lider tamamlayan Silifke oldu.

BARIŞ ÇOBAN

 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı 2 ve 7’inci grup maçları yarım kalan Bölgesel Amatör Lig’de, heyecan kaldığı yerden devam ediyor.

Geçen sene BAL’a yükselen 7’inci grupta mücadele eden Mersin ekiplerinden Anamur Belediyespor ile grubunu lider olarak tamamlayan Silifke Belediyespor, TFF’nin aldığı kararla 3’üncü lige çıkma fırsatı yakaladı.

BAL’da heyecanın yeniden başlaması ile 3 gündür oynanan maçların ardından Mersin temsilcileri rakiplerini geçerek grup finalisti oldu.

 

SİLİFKE FİNALDE

Silifke ve Anamur, Konya’da karşı karşıya geldi. Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya iki takımda temkinli başladı. Kaleyi bulan etkili bir şutun olmadığı ilk yarı golsüz sona erdi. 2 yarıya da iki takım temkinli başlarken 55. Dakikada Silifke Belediyespor üst üste kullandığı serbest atış ve 2 kornerden yararlanamadı. 80. Dakikada kullanılan serbest atışta top Anamur kalecisi Murat Ayaz’da kaldı. Silifke ekibinin 88. Dakika da Serdar ile kullandığı serbest vuruşta top Anamur defansından döndü. 90-+2 dakikada gelişen Silifke Belediyespor atağında rakip ceza sahasına girmeye çalışan Halil topu ters bir pasla Serdar’ın önüne attı. Serdar sert bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 0-1. Karşılaşmayı 0-1 kazanan Silifke Belediyespor 3. Lige çıkmak için Şanlıurfa ekibi Viranşehir Belediyespor’un rakibi oldu.

 

“ÇOK BÜYÜK EMEK VERDİK KARŞILIĞINI ALDIK”

Silifke Belediyespor Teknik Direktörü Muzaffer Tozlu ise, “Zorlu bir 90 dakikanın ardından son dakikada gelen golle finale çıkmayı başardık. En büyük teşekkürü öncelikle futbolcularıma ve Silifkeli taraftarlarımıza etmek istiyorum. Gerçekten çok büyük emek verdik. Çok eziyet çektik. Geçtiğimiz son maçta şampiyonluğu kaybettik. Bu sene de deprem oldu Allah kimsenin başına vermesin. Depremin ardından 2,5 ay ne yapacağımızı bilemeden TFF’nin kararını beklerken hazırlıklarımızı sürdürdük. Günlerce evimize gidemedik. Çocuklarım ve torunlarımdan ayrı kaldım sırf bu takım şampiyon olsun diye” ifadelerini kullandı.  Silifke Belediyespor Yardımcı Antrenörü Mehmet Şıralı da, “Dört yıllık bir emeğimizin karşılığını almaya sadece bir maç kaldı” dedi. Öte yandan maçta sakatlanarak oyundan çıkan ve ambulans ile hastaneye kaldırılan Silifke Belediyesporlu Suat Beliktaş’ın sağ el yüzük parmağında kırık tespit edildi.  Silifke Belediyespor Başkanı Gürhan Dölek ise, “Dört yıldır o kadar büyük emekler veriyoruz ki anlatamam. Bu mutluluğu nasıl anlatacağımı bilmiyorum. Kelimeler kifayetsiz kalıyor” şeklinde konuştu.

 

RAKİP VİRANŞEHİR BELEDİYESPOR

Öte yandan temsilcimiz Silifke Belediyespor’un finalde karşılaşacağı Viranşehir Belediyespor, 3. Lig’e yükselme Play-Off yarı final maçında Siverek Belediyespor’u 2-0 yenerek finale yükseldi. Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Kayseri’deki Play-Off maçlarında başarılı sonuçlar alarak finale kalmayı başaran Viranşehir Belediyespor teknik heyeti ve futbolcuları kutladı.

Viranşehir Teknik Direktörü Seyithan Özdaş, kendilerine her türlü desteği sunan Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci’ye de teşekkür etti.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından belirlenecek tarihte iki takım finalde karşı karşıya gelecek. Karşılaşmayı kazanan takım 3. Lig’e yükselecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA